Eticheta invitației voastre de nuntă. Ce informații trebuie să conțină și când să o trimiteți?

Mai este puțin timp până la cel mai fericit eveniment din viața voastră de cuplu și vă gândiți cum o să arate invitația de nuntă? Vă spunem ce informații ar trebui să conțină și când este indicat să o trimiteți. 

image

Oferirea invitației de nuntă este un moment foarte important pentru miri, la fel și redactarea acesteia: „Invitația reprezintă o primă impresie a nunții voastre”, spune Heather Wiese, expert în reguli de etichetă, care le oferă viitorilor miri câteva sfaturi. 

Când se trimit invitațiile de nuntă? 

Una dintre cele mai importante reguli este să trimiteți invitațiile cu cel puțin 8-12 săptămâni înainte de marele eveniment din viața voastră. Asta pentru că fiecare invitat are un program propriu, iar prin oferirea invitației din timp le acordați oaspeților timp să se pregătească pentru nuntă, și anume să își strângă bani pentru cazare, bilete de avion (dacă este cazul), vestimentație etc. 

Ce informații trebuie să conțină invitațiile de nuntă? 

O altă regulă este să redactezi cele mai importante informații pe fața invitației. Mesajul ar trebui să includă numele mirilor, data nunții, ora și locul unde va avea loc evenimentul, precum și data la care așteptați confirmările, care poate fi cu 3-4 săptămâni înainte de nuntă. „Omiterea acestor informații, vă poate costa mult timp, bani și stres!”, spune specialistul. În plus, Heather Wiese recomandă ca invitațiile să fie personalizate pentru fiecare invitat în parte, iar acestea să conțină numele lor.

Citește și: Te-ai căsătorit și simți o tristețe profundă? S-ar putea să experimentezi depresie post-nupțială! 

Dacă este cazul, puneți în plicul invitației și un card cu informații suplimentare! 

În cazul în care doriți să oferiți detalii suplimentare despre nunta voastră, cum sunt informațiile despre transport, ținută sau cazare, puteți include în plicul invitației un card care să le conțină. 

În ceea ce privește mesajul, acesta trebuie să fie formulat clar și simplu pentru a putea fi înțeles de toți invitații: „Când instrucțiunile sunt confuze, invitații se pot enerva. De pildă, dacă vrei să poarte o anumită culoare, scrie clar pe invitație sau pe card! Poți apela la un expert care să te ajute cu designul invitației”, spune Heather Wiese, care vă recomandă să verificați informațiile de pe invitații de cel puțin două ori înainte să le trimiteți. 

Sursă foto: Shutterstock