Femeia care a avut pierderi de memorie din cauza Internetului. Cum s-a vindecat?
Dacă una dintre rezoluțiile tale pentru acest an este să reduci timpul pe care îl petreci pe internet, o femeie din America îți spune cum a reușit să scape de această dependență, după ce s-a confruntat cu simptome îngrijorătoare.
Poate că îți place să navighezi pe Facebook sau Instagram dimineața, pentru 10-20 de minute, însă acesta este doar un simplu obicei. Dar dacă nu te poți opri din verificarea rețelelor de socializare după cele 20 de minute, întârzii la serviciu și nu ții pasul cu sarcinile importante pe care le ai de făcut din cauza timpului petrecut pe Internet, s-ar putea să ai de-a face cu o dependență!
Studiile arată că timpul excesiv petrecut pe Internet, în special la adolescenți și adulți tineri, perturbă somnul și poate provoca simptome asemănătoare demenței, cum sunt tulburările de concentrare și pierderile de memorie.
Citește și: Dependența de internet îți poate afecta stilul de viață. Cum se manifestă?
Femeia care și-a pierdut memoria din cauza Internetului
Jessica Elefante (43 de ani) avea 32 de ani când a început să își facă griji cu privire la starea ei de sănătate, după ce a experimentat ceață cerebrală, însoțită de pierderi de memorie: „Stăteam pe Internet din momentul în care mă trezeam și până când mă culcam‟, a povestit ea.
Pentru a obține un diagnostic, Jessica Elefante a apelat la mai mulți medici, care i-au făcut diferite analize și inclusiv au testat-o de boala Lyme. În lipsa diagnozei, ea și-a dat seama că problemele erau legate de dependența de Internet, după ce soțul a îndemnat-o să renunțe la telefon într-o vacanță de opt zile în Hawaii: „Parcă mi s-a stins lumina și cineva mi-ar fi adus mintea inapoi‟, a povestit femeia.
Cum și-a vindecat dependența
În dorința de a-i ajuta și pe alții, Jessica Elefante a lansat cartea „Raising Hell, Living Well‟, unde a povestit cum a reușit să își vindece dependența de Internet. Nu i-a fost ușor, dar în cele din urmă și-a atins obiectivul: „Atracția a fost foarte, foarte puternică. Pentru mine, a fost o luptă constantă‟, a declarat ea.
Vezi și: Știi să îți protejezi copilul de riscurile internetului?
A început printr-o detoxifiere digitală de 24 de ore, care a ajutat-o să se reseteze mental, să mediteze și să identifice factorii care o făceau dependentă de mediul online. Ulterior, a stabilit să își verifice rețelele de socializare doar două zile pe săptămână. În restul timpului, Jessica Elefante a înlocuit obiceiul de a sta pe Internet cu alte activități, precum citit, scris și jocuri de memorie.
Sursă foto: Shutterstock, Instagram@folkrebellion