Mituri despre câini. Este un an al câinelui egal cu 7 ai omului?
Câinii sunt unele dintre cele mai simpatice animale de companie, dar crezi că tot ce știi despre ei este adevărat? În lume circulă multe mituri, așa că le demontăm pe cele mai cunoscute!
Mulți stăpâni de câini sunt convinși că își cunosc pe deplin animalele de companie. Însă unele informații, care au circulat de-a lungul timpului, au fost demontate de către studiile de specialitate, iar astăzi sunt considerate a fi complet false. Un prin mit este cel conform căruia câinii au simțuri supranaturale, cum ar fi capacitatea de a prezice cutremure și alte catastrofe. Din păcate, această afirmație este una falsă. Iată și alte mituri despre câini!
Citește și:
Îți dorești un câine deștept? Verifică topul celor mai inteligente rase! Câini care sunt greu de dresat. Doar cu multă răbdare o să-i faci să-ți asculte comenzile!
Cele mai întâlnite mituri despre câini
- „Câinii văd doar alb-negru‟ - Cercetătorii au demonstrat că aceste animale pot să vadă în culori, iar spectrul lor este limitat în comparație cu cel al oamenilor. Câinii văd cel mai bine în nuanțe de galben și albastru.
- „Câinii mănâncă iarbă când sunt bolnavi‟ - Este adevărat că unii dintre ei mănâncă iarbă când se confruntă cu greață, însă motivele pentru care câinii o consumă în general pot fi diferite. Unii dintre ei, pur și simplu, preferă gustul ierburilor.
- „Dacă un câine își mișcă coada înseamnă că vrea să se joace‟ - Mișcarea rapidă a cozii nu este neapărat un semn al prieteniei, ci poate indica stres sau agitație. Pentru a interpreta corect starea sa de spirit, este important să observi și alte semnale ale comportamentului său, cum ar fi: limbajul trupului, expresia facială și tonul.
- „Un an al câinelui este egal cu 7 ai omului‟ - Câinii îmbătrânesc mai repede decât oamenii, dar nu este adevărat că fiecare an al câinelui echivalează cu șapte ai omului. Durata sa de viață depinde de rasa sa, dimensiune și de îngrijirea pe care o primește. Totodată, câinii îmbătrânesc mai repede în primii ani de viață, apoi ritmul încetinește.
- „Câinii nu au emoții‟ - Acest mit este complet fals, deoarece câinele poate simți o gamă largă de emoții, inclusiv tristețe, teamă, fericire și afecțiune.
Sursă foto: Shutterstock