Greşeli pe care proprietarii de câini le fac frecvent

Dresarea şi îngrijirea câinelui propriu pot fi uneori dificile. Orice proprietar îşi doreşte ca animalul său de companie să se simtă iubit, dar și ca ei să se comporte și să asculte de el. Pentru aceasta, ar fi bine să eviţi aceste greşeli!

image

Există multe beneficii în a deține un câine, dar, ca stăpân, ai și responsabilități și, uneori, faci lucruri pe care n-ar trebui să le faci, deși le faci cu cele mai bune intenții.

Îi dai din mâncarea ta sau exagerezi cu gustările

Cedezi privirilor lui rugătoare şi-i dai din farfuria ta? Acest lucru nu numai că creează un obicei prost, dar rişti şi să-l hrăneşti cu ceva ce nu ar trebui să mănânce.

Nu este indicat nici să-i oferi constant tot felul de gustări. Bazându-te prea mult pe acestea, câinele tău va ajunge să răspundă doar la recompense alimentare și la nimic altceva.

Îl supraalimentezi

Dacă folosești mâncarea ca pe o modalitate de a oferi câinelui afecţiune, acest obicei poate avea consecințe negative. Există și alte moduri de a-ți arăta iubirea pentru câinele tău și de a-l împiedica să devină supraponderal.

Vezi şi: Alimentaţia câinelui - de ce trebuie să ţii cont

Uiţi de el în maşina încinsă

Cum temperatura din interiorul mașinii poate crește rapid chiar și în numai câteva minute, trebuie să ai mare grijă să nu-l laşi acolo când te abaţi pe la un magazin, cu gândul că te vei întoarce repede. Căldura excesivă îi poate fi fatală. Mai mult, odată ce te-ai decis să-l iei cu tine în maşină, trebuie să ştii că, la fel ca noi, câinii trebuie să poarte centură de siguranță din aceleași motive.

Nu-l pedepsești imediat

Când a făcut ceva cu care nu eşti de acord, trebuie să abordezi imediat comportamentul rău. Câinii asociază o pedeapsă cu un comportament doar atunci când este corectat pe loc. Dacă eşti supărat pe ei după aceea, nu va înţelege.

Citeşte şi: Cei mai buni câini de apartament. TOP 5 rase adaptabile şi vesele

Nu ştii care sunt recompensele lui preferate

Câinii au preferințe diferite cu privire la modul în care le place să fie recompensați. Pentru unii, jocul cu o minge este cel mai bun lucru, în timp ce alții adoră să fie mângâiaţi pe burtă.

Nu-l laşi fără lesă

Şi câinii au nevoie de mişcare și timp de joacă fără lesă. Atunci când este posibil, scoate-i lesa şi las­ă-l să alerge liber.

FOTO: Shutterstock