Vrei să îți îmbunătățești sănătatea psihică? Un animal de companie te poate ajuta

Acum ai un alt motiv în plus să achiziționezi un câine sau o pisică! Un studiu al Asociației Americane de Psihiatrie spune că timpul petrecut alături de un animal de companie îți poate îmbunătăți sănătatea psihică. 

image

Studiul realizat în perioada 10-12 februarie 2023 a presupus interogarea a aproximativ 2000 de adulți, majoritatea proprietari de animale de companie. 50% dintre respondenți aveau câini, 35% pisici, 3% alte animale (precum broaște țestoase), iar 12% nu aveau animale. 

Citește și: Studiu: pisicile sunt înzestrate cu capacități impresionante! Ce s-a aflat 

Proprietarii de câini și pisici sunt mai fericiți 

Așa cum probabil deja te aștepți, proprietarii de animale de companie (86%) au declarat că prietenii necuvântători i-au ajutat să își îmbunătățească sănătatea psihică. Interesant este că atât proprietarii de câini (87%), cât și cei care dețin pisici (86%) au spus același lucru, în timp ce persoanele care au alte tipuri de animale de companie nu au fost la fel de convinse. De asemenea, marea majoritate a persoanelor care dețin animale de companie consideră că patrupezii fac parte din familia lor. 

Animalele de companie ne pot îmbunătăți starea psihică în mai multe feluri

Potrivit studiului, citat de publicația „Reader’s Digest”, animalele de companie ne pot îmbunătăți starea psihică și totodată sănătatea în mai multe moduri. De exemplu, 69% dintre respondenții studiului au spus că prietenii lor necuvântători i-au ajutat să scape de stările de anxietate și de stres.

Majoritatea respondenților (69%) au declarat că s-au simțit mai bine, deoarece au considerat că au primit din partea animalelor sprijin și dragoste necondiționată. În plus, 66% dintre respondenți au spus că patrupezii îi ajută, deoarece aceștia reprezintă „o prezență liniștitoare” în viața lor. Totodată, 63% dintre respondenți consideră că animalele de companie le sunt prieteni adevărați. 

Citește și: Cât de benefic le este animalelor de companie să nu fie singure. Ești pregătit să ai grijă de două exemplare? 

Așadar, deși animalele de companie pot să nu transmită afecțiune în același mod precum oamenii o fac, nu uita că patrupezii îți pot îmbunătăți viața așa cum nu te aștepți. Dacă te gândești să îți cumperi un animal, pentru a te familiariza cu el, nu uita să îi oferi acestuia tot ce este mai bun. Descoperă rasele de câini care se adaptează ușor la apartament! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg