Vrei să îți îmbunătățești sănătatea psihică? Un animal de companie te poate ajuta

Acum ai un alt motiv în plus să achiziționezi un câine sau o pisică! Un studiu al Asociației Americane de Psihiatrie spune că timpul petrecut alături de un animal de companie îți poate îmbunătăți sănătatea psihică. 

image

Studiul realizat în perioada 10-12 februarie 2023 a presupus interogarea a aproximativ 2000 de adulți, majoritatea proprietari de animale de companie. 50% dintre respondenți aveau câini, 35% pisici, 3% alte animale (precum broaște țestoase), iar 12% nu aveau animale. 

Citește și: Studiu: pisicile sunt înzestrate cu capacități impresionante! Ce s-a aflat 

Proprietarii de câini și pisici sunt mai fericiți 

Așa cum probabil deja te aștepți, proprietarii de animale de companie (86%) au declarat că prietenii necuvântători i-au ajutat să își îmbunătățească sănătatea psihică. Interesant este că atât proprietarii de câini (87%), cât și cei care dețin pisici (86%) au spus același lucru, în timp ce persoanele care au alte tipuri de animale de companie nu au fost la fel de convinse. De asemenea, marea majoritate a persoanelor care dețin animale de companie consideră că patrupezii fac parte din familia lor. 

Animalele de companie ne pot îmbunătăți starea psihică în mai multe feluri

Potrivit studiului, citat de publicația „Reader’s Digest”, animalele de companie ne pot îmbunătăți starea psihică și totodată sănătatea în mai multe moduri. De exemplu, 69% dintre respondenții studiului au spus că prietenii lor necuvântători i-au ajutat să scape de stările de anxietate și de stres.

Majoritatea respondenților (69%) au declarat că s-au simțit mai bine, deoarece au considerat că au primit din partea animalelor sprijin și dragoste necondiționată. În plus, 66% dintre respondenți au spus că patrupezii îi ajută, deoarece aceștia reprezintă „o prezență liniștitoare” în viața lor. Totodată, 63% dintre respondenți consideră că animalele de companie le sunt prieteni adevărați. 

Citește și: Cât de benefic le este animalelor de companie să nu fie singure. Ești pregătit să ai grijă de două exemplare? 

Așadar, deși animalele de companie pot să nu transmită afecțiune în același mod precum oamenii o fac, nu uita că patrupezii îți pot îmbunătăți viața așa cum nu te aștepți. Dacă te gândești să îți cumperi un animal, pentru a te familiariza cu el, nu uita să îi oferi acestuia tot ce este mai bun. Descoperă rasele de câini care se adaptează ușor la apartament! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg