Să vezi şi să nu crezi cum se gândea acum 60 de ani!
În anii `60, existau anumite teorii în ceea ce priveşte sănătatea, viaţa socială şi de familie care acum ni se par bizare. Chiar dacă nu a trecut atât de mult, unele concepţii despre familie, sarcină s-au schimbat foarte mult.
Cunoștințele noastre despre lumea din jurul nostru au crescut şi, odată cu acestea, s-a modificat şi percepţia asupra a ceea ce este benefic pentru o femeie însărcinată de exemplu. Vezi care au fost unele dintre cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le-au crezut sau le-au considerat acceptabile acum 60 de ani!
Soţiile aveau reguli clare de respectat în familie
În timp, percepţia asupra comportamentului acceptat al unei soţii ideale s-a schimbat. Este greu de imaginat o perioadă în care femeile au fost învățate că orice avea de spus soțul lor este mai important decât ceea ce aveau de spus. Soțiile erau instruite să-și lase întotdeauna soțul să vorbească primul, să tacă și să asculte. Se considera că treaba soției este să păstreze casa ordonată şi curată în orice moment pentru soții lor.
Te-ar mai putea interesa: Unde trăiesc cele mai nefericite soţii din lume?
Cele mai ciudate concepţii legate de sarcină
În urmă cu 60 de ani, fumatul era considerat benefic în atenuarea constipaţiei care apărea în timpul sarcinii. În prezent, li se recomandă să mănânce mai multe alimente care conţin fibre, dar, în trecut, tot ce aveau de făcut graviduţele era să se apuce de fumat.
Femeile însărcinate nu erau lăsate să ia decizii. Hormonii de sarcină erau văzuți ca o influență negativă asupra comportamentului unei femei. De aceea, nu erau lăsate să ia decizii, nici măcar unele simple, cum ar fi dacă să se tundă sau nu.
O altă cerinţă pentru femeile însărcinate era să evite cât mai mult posibil să-şi facă sarcina vizibilă, ceea ce implică şi evitarea îngrăşării. Medicii ar recomanda, cel mult, o creștere în greutate de 20 de kilograme în timpul sarcinii. Mamele însărcinate au fost încurajate să sară peste masa de prânz și să mănânce produse lactate fără grăsimi.
Băncile refuzau cardurile de credit pentru femeile singure
În anii `60, băncilor li s-a permis să refuze cardurile de credit femeilor singure, deoarece se credea că nu se poate avea încredere în ele. Un soț a fost nevoit să semneze o cerere specială pentru ca soţiei să nu-i fie refuzat cardul.
Vezi si: Tendinţe ciudate în parenting care au cucerit mamele în ultimii 100 de ani
Stewardesele trebuie să se pensioneze la 32 de ani
Însoțitoarele de zbor au fost ținute la standarde fizice înalte pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu și pentru a menține imaginea și statutul companiei aeriene. Până în 1972, orice stewardesă era forțată să se pensioneze la 32 de ani.
ATM-urile erau inutile
În zilele noastre nu ne putem imagina viața fără confortul unui bancomat, dar când au fost introduse pentru prima dată, oamenii au fost sceptici cu privire la necesitatea lor și au refuzat să le folosească.