„Influencerul lui Dumnezeu” urmează să devină „Sfântul Internetului”!

4 iunie 2024   Evenimente

Născut la Londra și crescut la Milano, Carlo Acutis a murit la 15 ani, însă, în scurta lui viață, a susținut biserica cum a putut mai bine. Iar acum, port-mortem, e răsplătit pentru eforturile lui.

Carlo Acutis ar fi primul milenial care ar fi santificat după ce însuși Papa Francisc a decis că ar merita asemenea onoare după ce a realizat două miracole. Tânărul s-a stins din viață în 2006, din cauza leucemiei, însă, după moartea lui, nu l-a uitat nimeni, nici biserica pe care a slujit-o, nici cei care l-au ascultat „predicând”.

În scurta sa viață, s-a ocupat de site-ul parohiei sale, apoi a început să lucreze la o academie de la Vatican. Reuters ne informează că, după ce Suveranul Pontif s-a întâlnit cu șeful departamentului de numire a sfinților de la Vatican, Marcello Semeraro, a luat decizia de a-l face sfânt pe tânărul care a dus cuvântul lui Dumnezeu mai departe, chiar și în spațiul online.

„Influencerul lui Dumnezeu” a fost a fost beatificat în 2020 după ce o primă minune i-a fost atribuită. Atribuirea unui al doilea miracol înseamnă că acum poate fi recunoscut drept sfânt. Adică poate fi sanctificat oficial de Biserica Catolică, dar încă nu se știe când va avea loc acest lucru, Vaticanul nu a precizat data exactă.

Reuters susține că santificarea adolescentului care a dus cuvântul lui Dumnezeu mai departe poate avea loc anul viitor, fiind Anul Jubiliar 2025 al Bisericii Catolice.

„Sunt fericit să mor pentru că mi-am trăit viața fără să irosesc nici măcar un minut din ea, făcând lucruri care nu i-ar fi plăcut lui Dumnezeu”, susține presa străină că le-ar fi spus Carlo părinților săi înainte să moară.

Indiferent că va deveni sau nu „Sfântul internetului”, după cum îi numesc unii, Carlo Acutis a fost un exemplu de adolescent, care a căutat să-și ducă scurta viață în concordanță cu învățăturile Celui de Sus și nu tentat, în stânga și în dreapta, de „păcatele” de care suntem înconjurați.

foto - Shutterstock

Mai multe