O căzătură sângeroasă în baie a cauzat singura demisie a unui Papă în ultimii 600 de ani!

O scrisoare scrisă cu câteva săptămâni înainte de moartea sa, petrecută în Ajunul Anului Nou, face lumină! Ce i-a cauzat fostului Papă atâta suferință?

image

Papa Benedict al XVI-lea a demisionat după ce a suferit de insomnie pe timpul celor opt ani petrecuți la conducerea Bisericii Catolice. Asta scrie în scrisoarea scrisă cu câteva săptămâni înainte de dispariția sa. Mai mult, o căzutură în baie, care s-a lăsat cu o lovitură plină de sânge, a adăugat încă un motiv pentru ca Papa Benedict să se retragă din activitate. Căzătura cu pricina s-a petrecut în martie 2012, într-o vizită a pontifului în Mexic și Cuba, iar demisia a vut loc în 2013. A fost picătura care a umplut paharul!

Benedict a suferit de insomnie în mod constant, încă de când preluase funcția supremă la Vatican, în 2005. Acest lucru este precizat într-o scrisoare adresată biografului fostului papă,  adică lui Peter Seewald, care a fost obținută de revista germană Focus.

În scrisoare, Benedict a dezvăluit că pastilele puternice care-i fuseseră prescrise de medic nu mai funcționau. „Și-au atins limitele”, a ținut să explice pontiful german, care era tot mai puțin disponibil responsabilităților avute de șef al Bisericii Catolice. Scrisoarea respectivă a fost datată 28 octombrie 2022.

În ceea ce privește accidentul regretabil din baie, din timpul călătoriei din Mexic și Cuba, Benedict a explicat că „probabil că m-am lovit de ceva în baie și am căzut”. După acel incident, medicul pontifului a decis să-i reducă rețeta de somnifere și a insistat ca Papa să participe doar la evenimentele din timpul dimineții atunci când se afla în deplasare în străinătate.

Pentru Benedict astfel de restricții medicale nu păreau că pot fi puse în practică decât pe o perioadă scurtă de timp. Cel puțin asta era părerea Papei Benedict, exprimată în acea scrisoare. Din motivul invocat de pontif, retragerea era singura soluție. Pentru că era de neconceput ca șeful Bisericii Catolice să fie limitat de la anumit program, Benedict a luat decizia demisiei în 2013, chiar înainte de o vizită îndelungată în Brazilia.

Benedict a șocat întreaga planetă cu decizia sa, având în vedere că, în ultimii 600 de ani, niciun alt Papă nu mai demisionase.

După retragerea sa din activitate, pe 11 februarie 2013, Benedict a luat titlul de Papa Emeritus și a continuat să locuiască în Vatican, alături de succesorul său, Francisc. Sănătatea sa, însă, a continuat să se deterioreze, lucru care l-a făcut să se retragă aproape complet din viața publică. Pe 31 decembrie 2022, Papa Benedict s-a stins din viață. Avea 95 de ani.

Foto - ShutterstockRecente

Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg