Rugăciunea pe care trebuie să o rosteşti pe 20 iulie pentru a-ţi îndeplini dorinţele! Ce sfânt este sărbătorit

3 shutterstock 1372205186 jpg jpeg

Creştin ortodocşii îl sărbătoresc, marţi, 20 iulie, pe Sfântul Ilie, despre care se spune că le vine în ajutor pentru a le îndeplini dorinţele şi pentru a-i ajuta să depăşească momentele dificile din viaţă.

De aceea, în zi de sărbătoare este bine să fie rostită această rugăciune închinată sfântului făcător de minuni. 

 ”Ne rugăm ţie, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Faţă, acum sălăşluind în lăcaşurile Raiului şi stând în faţa tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoşii şi nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în faţa sfintei tale icoane şi cu umilinţă alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinţei, al izbăvirii de păcate, şi cu Atotputernica Sa bunăvoinţă să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun.

Sf. Ilie. Să mijloceşti pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoşi, noi, copiii şi părinţii noştri. Să ne ajuţi să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească şi sufocat de datorii. Ne rugăm ţie, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră şi a familiei noastre, pe cei care  nu ţin seamă de rânduielile Sfintei Biserici şi de poruncile Domnului. Amin!"

Sfântul Ilie, care este sărbătorit în fiecare an, pe 20 iulie,  a trăit în Regatul de Nord a lui Istrael, cu mai bine de 800 de ani înaitea lui Hristos. Sf Ilie a fost fiul preotului Sovac din Tesvi (din neamul lui Aaron). Acesta a dus numeroase conflicte cu regele acelor vremiru, Ahab, pentru a îndepărta păgânismul din acel regat. Sfântul Ilie se ascunde de furia regelui Ahab la pârâul Cherit. Aici sfântul este hranit de un corb şi mai apoi de văduva Sarepta Sidonului.

Scrierile creştine susţin că Sfântul Ilie va realiza numeroase minuni în casa văduvei. Ilie îi va învia fiul văduvei şi ii va înmulţi uleiul şi făina.

Pentru a demonstra puterea lui Dumnezeu, Sfântul Ilie îi propune lui Ahab să ridice un jertfelnic pe Muntele Carmel şi să se închine lui Baal, iar el să se roage lui Dumnezeu pentru a se termina seceta. Acesta a reuşit să aprindă focul peste jertfa adusă ceea ce 450 de preoţi ai lui Baal nu au reuşit să facă. Astfel Sf Ilie a îndepărtat cultul lui Baal, potrivit a1.ro. 

@shutterstock