Rugăciunea pe care trebuie să o rosteşti pe 20 iulie pentru a-ţi îndeplini dorinţele! Ce sfânt este sărbătorit

3 shutterstock 1372205186 jpg jpeg

Creştin ortodocşii îl sărbătoresc, marţi, 20 iulie, pe Sfântul Ilie, despre care se spune că le vine în ajutor pentru a le îndeplini dorinţele şi pentru a-i ajuta să depăşească momentele dificile din viaţă.

De aceea, în zi de sărbătoare este bine să fie rostită această rugăciune închinată sfântului făcător de minuni. 

 ”Ne rugăm ţie, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Faţă, acum sălăşluind în lăcaşurile Raiului şi stând în faţa tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoşii şi nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în faţa sfintei tale icoane şi cu umilinţă alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinţei, al izbăvirii de păcate, şi cu Atotputernica Sa bunăvoinţă să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun.

Sf. Ilie. Să mijloceşti pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoşi, noi, copiii şi părinţii noştri. Să ne ajuţi să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească şi sufocat de datorii. Ne rugăm ţie, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră şi a familiei noastre, pe cei care  nu ţin seamă de rânduielile Sfintei Biserici şi de poruncile Domnului. Amin!"

Sfântul Ilie, care este sărbătorit în fiecare an, pe 20 iulie,  a trăit în Regatul de Nord a lui Istrael, cu mai bine de 800 de ani înaitea lui Hristos. Sf Ilie a fost fiul preotului Sovac din Tesvi (din neamul lui Aaron). Acesta a dus numeroase conflicte cu regele acelor vremiru, Ahab, pentru a îndepărta păgânismul din acel regat. Sfântul Ilie se ascunde de furia regelui Ahab la pârâul Cherit. Aici sfântul este hranit de un corb şi mai apoi de văduva Sarepta Sidonului.

Scrierile creştine susţin că Sfântul Ilie va realiza numeroase minuni în casa văduvei. Ilie îi va învia fiul văduvei şi ii va înmulţi uleiul şi făina.

Pentru a demonstra puterea lui Dumnezeu, Sfântul Ilie îi propune lui Ahab să ridice un jertfelnic pe Muntele Carmel şi să se închine lui Baal, iar el să se roage lui Dumnezeu pentru a se termina seceta. Acesta a reuşit să aprindă focul peste jertfa adusă ceea ce 450 de preoţi ai lui Baal nu au reuşit să facă. Astfel Sf Ilie a îndepărtat cultul lui Baal, potrivit a1.ro. 

@shutterstock



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg