5 obiceiuri care îţi afectează pielea

20 martie 2020   Viață de vedetă

Îţi îngrijeşti pielea zilnic folosind creme şi tratamente pentru diversele probleme cu care te confrunţi, însă cu toate acestea, rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor? Există mai multe obiceiuri pe care le faci constant, dar cărora nu le dai prea mare importanţă. Acestea îţi pot afecta tenul mai mult decât ai crede.

Nu schimbi regulat faţa de pernă

Te-ai gândit vreodată că printre obiectele cele mai periculoase pentru pielea ta poate fi chiar perna pe care dormi? Şi asta pentru că pe suprafaţa pernei se depun bacterii, urme de praf, de machiaj şi uleiuri naturale ale pielii. O igienă regulată a aşternuturilor, mai ales a feţei de pernă, este extrem de importantă pentru a-ţi păstra tenul sănătos, dar şi pentru a preveni acneea. Schimbă faţa de pernă de câteva ori pe săptămână şi nu uita să te demachiezi mereu înainte de culcare.

Nu laşi tenul să respire

Probabi, ai auzit de multe ori această expresie. Ce înseamnă mai exact?   Oxigenul ajunge la celule prin intermediul circulaţiei sângelui, dar o mică parte este absorbită direct prin pori. Tocmai de aceea este important, măcar câteva ore pe zi, să nu acoperi tenul cu machiaj sau cu alte produse cosmetice, lăsând-o să respire. Ai grijă la produsele de coafat! Fără ca să-ţi dai seama, atunci când pulverizezi pe păr, substanţele lipicioase din spray îţi închid porii de pe scalp, de pe gât  sau de pe faţă, împiedicând, în acelaşi timp, transpiraţia.

Mai citeşte şi: Puterile vindecătoare ale unei băi calde

Testezi multe cosmetice

Îţi place să ai în trusa de machiaj produse de la diferite branduri, iar pe raftul din baie să se regăsească geluri, parfumuri şi creme de tot felul?  Ei bine, obiceiul de a folosi foarte multe produse cosmetice nu este chiar atât de lăudabil, după cum ai crede. Este cu atât mai rău dacă le schimbi foarte des. Pielea este forţată să se obişnuiască, de fiecare dată, cu alte substanţe. Ai grijă, de aici şi până la o alergie nu este decât un pas.

Păstrezi hainele în pungi de plastic

Nu-ţi depozita haine în cutii sau în pungi din plastic. Da, este posibil ca în acest fel să le protejezi de praf, însă pielea nu-ţi va spune mulţumesc. Cu cât plasticul şi îmbrăcămintea stau mai mult timp la un loc, cu atât mai multe substanţe chimice dăunătoare pătrund în ţesături, iar acest lucru poate determina inflamaţii şi infecţii ale pielii.

Uiţi de un lucru esenţial- hidratarea!

Majoritatea încăperilor sunt dotate acum cu aer condiţionat, iar acesta este un mare duşman al pielii, prin simplul fapt că o usucă foarte tare. Aşadar, dacă nu îţi doreşti o piele asemenătoare stafidelor, ţine pe biroul unde lucrezi un mic umidificator de aer şi nu uita să bei până la 2 l de apă pe zi. La uscarea pielii contribuie şi cantitatea mare de sare din alimentaţie. Aşadar, mare grijă la snackuri şi sărăţele.  

Mai citeşte şi: 7 legume care te ajută să ţii kilogramele sub control

Mai multe