Cancerul, o boală rară în familia regală britanică. Un singur monarh a murit înainte de 60 de ani!

6 februarie 2024   Viață de vedetă

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer și a început ieri tratamentul pentru boala depistată în stadiu incipient. Medicii și actualul monarh britanic sunt încrezători în șansele sale de supraviețuire.

Mama Regelui Charles al III-a, Regina Elisabeta a II-a, a trăit până la 96 de ani și tatăl lui, Prințul Philip, a murit cu două luni înainte de-a ajunge la 100 de ani. Prin urmare, suveranul britanic moștenește niște gene longevive și sănătoase în mare parte.

Întregul mapamond a fost șocat când a aflat, ieri, că regele britanic de 75 de ani a primit un diagnostic crunt. Cunoscut pentru stilul de viață sănătos pe care-l are, Charles se află acum în tratament intensiv pentru a învinge forma de cancer pe care o are. Palatul Buckingham, care ne-a adus tuturor vestea șocantă, n-a precizat ce fel de cancer este, însă a ținut să ne informeze cu privire la diagnosticul regelui imediat ce l-a primit.

Cauza morții părinților regelui a fost bătrânețea, conform certificatelor lor de deces. În cazul ambilor părinți, s-a constatat un declin al stării sănătății generale a pacienților regali și nu o boală anume sau un blocaj în organismul lor. S-a zvonit că Regina Elisabeta ar fi avut cancer în ultima parte a vieții ei, însă nimeni n-a confirmat niciodată acest lucru și, mai mult de-atât, actele oficiale vorbesc despre cauze naturale ale decesului.

Cancerul a fost rar întâlnit printre monarhii care l-au precedat pe Charles, unul singur murind înainte de 60 de ani. Bunicul lui Charles, George al VI-lea, era un fumător înrăit pe vremea când tutunul nu se comercializa cu atenționări medicale. A murit brusc în somn, la 56 de ani, fix cu 72 de ani în urmă, pe 6 februarie 1952. A făcut tromboză coronariană sau un cheag de sânge în arterele inimii. Cu cinci luni înainte de-a muri, i se extirpase plămânul stâng din cauza unor „anormalități structurale”, după cum spuneau oficialii. Mai târziu, s-a dovedit a fi cancer.   

Edward al VIII-lea, a cărui abdicare pentru a se mărita cu Wallis Simpson a dus la urcarea pe tron a fratelui său în 1936, s-a stins din viață la 77 de ani din cauza cancerului la gât, la Paris, în 1972. Tatăl lor, George al V-lea, a murit la 70 de ani, în 1936. Suferea de bronșită cronică intensificată de fumatul excesiv.

Cam acestea sunt cazurile de cancer în familia regală britanică. Regele Charles al III-lea se numără printre puținii monarhi suferinți de acestă boală. Însă, ajutat de moștenirea genetică și de faptul că duce o viață sănătoasă în general, suveranul are toate șansele să se recupereze destul de repede și de bine. În plus, cancerul lui a fost prins din timp, lucru esențial în lupta cu asemenea boală.

Multă sănătate Majestății Sale!

Foto - Shutterstock

Mai multe