100 de milioane de dolari a costat încoronarea Regelui Charles! Cine a plătit?

Evenimentul istoric de pe 6 mai ne-a impresionat pe cei mai mulți dintre noi, însă cine a plătit pentru ceremonia regală fastuoasă?

image

Încoronarea Regelui Charles al III-lea a captat atenția tuturor weekendul care de-abia a trecut, fie că suntem susținători ai monarhiei sau nu. Și acest lucru s-a întâmplat și-n Marea Britanie, unde a avut loc evenimentul de mare clasă. Unii s-au bucurat de tot fastul etalat de familia regală britanică cu asemenea ocazie unică, iar alții i-au bătut obrazul lui Charles pentru cheltuielile imense.

Încoronarea Regelul Charles al III- a costat în jur de 100 de milioane de dolari, o sumă deloc ușor de trecut cu vederea, mai ales că n-a fost achitată din buzunarul suveranului britanic. Sau cel puțin nu toată suma... Marea parte a facturilor a fost achitată de guvernul britanic, ne informează Daily Mail. Iar guvernul are acești bani de la contribuabilii din Marea Britanie. Adică oamenii de rând au plătit, prin taxele și impozitele lor, întreaga „tărășenie” regală!

Oliver Dowden, ministru britanic, ne explică cât de importantă a fost ceremonia de încoronare și cum ea trebuia să aibă loc cu tot fastul posibil, pentru a aduce bucurie în sufletul supușilor. „Acestea sunt momente speciale în viața unei națiuni. Aduc bucurie milioanelor de oameni. Mai mult, se marchează întreaga noastră națiune în fața restului lumii”, a citat The Daily Mail spusele acestuia.

image

În plus, Dowden a ținut să precizeze că se obișnuiește ca contribuabilii să plătească pentru încoronări. „Întotdeauna s-a întâmplat ca guvernul să plătească încoronările. Motivul pentru care se întâmplă asta e că suveranul este șeful statului și este esențial ca noi să marcăm acest lucru în modul în care se cuvine”, a continuat ministrul britanic.  

În timp ce anumiți oameni politici susțin monarhia și costurile mari pe care le presupune întreținerea ei, alții, oameni de rând sau în funcții importante, critică asemenea extravaganță și irosire, cum a avut loc pe 6 mai și, de fapt, în tot weekendul trecut, când populația britanică se află în plină criză, prețurile crescând mult și inflația neputând fi ținută prea mult în frâu.  

De fapt, au fost și demonstrații în timpul încoronării, s-au produs și arestări la Londra pentru simplul fapt că anumiți nemulțumiți riscau să pună în pericol întregul eveniment sau chiar viața Regelui Charles al III-a.

image

Graham Smith, mare susținător al abolirii monarhiei britanice și al republicii, a declarat în The Indepedent.co.uk: „Charles e deja rege. Nu văd niciun motiv pentru care era nevoie să organizăm asemenea pantomimă costisitoare. La un preț de zeci de milioane de lire sterline, această punere în scenă inutilă este o palmă peste obrazul a milioane de doameni care se luptă cu costul tot mai ridicat al vieții”, a conchis acesta.

Totuși, nu numai populația a plătit pentru extravaganzza din weekend, ci și familia regală însăși. Nu a fost făcut publică suma de bani acoperită de Regele Charles și de restul familiei sale, însă se pare că este destul de consistentă.

Foto - Instagram Royal Family



Recente

Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg