„Nu-i al meu!”. Mama actorului voia să-l omoare când el era bebeluș

14 octombrie 2024   Viață de vedetă

Dudley Moore a fost unul dintre cei mai ghinioniști actori de la Hollywood. Încă de mic, viața n-a fost deloc plăcută pentru starul de comedie.

S-a născut și a crescut într-o familie muncitorească din Londra, care avea resurse financiare limitate. Cu o înălțime de numai 1,52m și un picior mai scurt decât celălalt, Dudley a suferit întotdeauna un complex de inferioritate.

În copilărie, copiii râdeau de el și-l tachinau, iar, la maturitate, când a ajuns la Hollywood, situația nu s-a îmbunătățit simțitor, dimpotrivă, Dudley a trebuit întotdeauna să demonstreze tuturor că e destul de bun ca să fie acolo. Cu alte cuvinte, nu era deloc acel sex simbol pe care îl întâlnim atât de des în Cetatea Filmului.  

La naștere, ambele picioare ale lui Dudley Moore erau strâmbe, îndoite în interior, iar stângul vizibil mai deformat decât dreptul, mai scurt și mai strâmb. Când l-a văzut mama lui, Ada, a avut șocul vieții ei.

Biograful lui Moore, Barbara Paskin, a dezvăluit, în cartea „Biografia neautorizată a lui Dudley Moore”, că reacția mamei lui, imediat după naștere, n-a fost deloc de încântare și fericire, ci de groază și negare.

„Nu e copilul meu, nu e copilul meu!”, a țipat Ada după ce-l adusese pe lume pe fiul ei și refuzând că accepte că băiețelul diform era sânge din sângele ei. Femeia a devenit copleșită din cauza sentimentelor de vinovăție și depresie, pe care le-a avut toată viața, dar niciodată la intensitatea pe care le-a avut post-partum.

De fapt, mama celui care avea să devină un mare actor se gândea să curme viața copilului ei, ca să-l scutească de o suferință ulterioară. Și, când Dudley a mai crescut, Ada i-a mărturisit ce avusese de gând să facă la naterea lui.

„Ea îmi spunea că urma să sufăr extrem de mult și nu-și dorea asta”, a recunosc chiar actorul cu ani în urmă. „Însă era mai mult vorba despre durerea ei deoarece ea simțea că crease un om… imperfect”, a adăugat Moore.

Totuși, mama actorului n-a recurs la gesturi extreme, ci, când acesta avea doar două săptămâni, l-a băgat pe bebeluș în operație pentru a-I fi îndreptate picioarele. Aceasta avea să fie prima din nenumeroasele operații prin care vedeta a trecut de-a lungul vieții.  

foto - Shutterstock

Mai multe