De ce nu suporta Elvis să i se spună „Regele”

5 martie 2023   Viață de vedetă

Pentru lumea întreagă, Elvis Presley a fost și continuă să fie Regele Rock & Roll, însă titulatura, oricât de flatantă ar fi, nu i-a convenit deloc legendarului cântăreț. De ce oare?

A revoluționat muzica și prezența scenică, a cucerit generații întregi de oameni și-a fermecat cu vocea lui inconfundabilă, fizicul desăvârșit și mișcările seducătoare pe care le făcea în concerte. Nu-i de mirare că deschizătorul de drumuri a fost numit de public și presă „Regele”. Elvis, însă, nu a primit niciodată asemenea denumire ca pe un compliment, ci îl deranja chiar.

Muzicianul provenit din Memphis avea un respect imens pentru un alt rocker care apăruse pe scena rock & roll înaintea lui. De fapt, pentru el acesta era adevăratul „Rege”. Despre cine este vorba?  

Cariera uluitoare a lui Presley a început ca în mod obișnuit pentru muzicieni. Inspirat de muzica unor artiști dinaintea lui, Elvis a contribuit cu talent incontestabil și muncă asiduuă la succesul său fenomenal.

Britannica susține că Elvis Presley n-ar fi ajuns cine a fost dacă n-ar fi existat Arthur Crudup, un interpret de blues cunoscut sub numele de „Big Boy”. Arthur a cântat primul „That's All Right Mama”, însă interpretarea inedita a lui Presley a făcut cunoscută melodia și i-a propuslsat cariera lui Elvis. Totuși nu Crudup era Regele…

O altă sursă de inspirație pentru Elvis a fost Antoine Domino Jr., cunoscut în lumea muzicală ca „Fats Domino”, cel pe care superstarul rock & roll îl considera cu adevărat „Regele Rock & Roll”. Născut în New Orleans, în 1928, și-a lansat primul album când avea 20 și ceva de ani și a devenit, astfel, atât o sursă de inspirație pentru Elvis Presley, cât și rivalul său.

În 1969, Elvis și-a început concertele lui faimoase din Las Vegas și tot atunci a fost denumit mai pregnant ca niciodată Regele. Cu toate astea, Presley a ținut să precizeze, într-una dintre conferințele lui de presă, că Domino era „adevăratul Rege al Rock & Roll” și că „numeni nu poate cânta melodiile acestea ca el”. Câtă modestie, nu?

Foto - Profimedia

Mai multe