Nepoata lui Elvis a devenit „doula de moarte”. Ce înseamnă asta?

Tragediile prin care a trecut Riley Keough au determinat-o pe actriță să devină doulă de moarte, un fel de moașă a trecerii în neființă.

image

Riley este cel mai mare copil al lui Danny Keough și al regretatei Lisa Marie Presley, singurul copil al lui Elvis Presley. Viața ei a fost pe cât de privilegiată, pe atât de dramatică, faimoasa actriță suferind mai multe tragedii până acum.

În primul rând, Riley n-a avut nicio relație cu bunicul ei super-faimos, din simplul motiv că Regele Rock & Roll a decedat când ea nici măcar nu era în planul mamei sale, Lisa Marie, care avea doar 9 ani când a rămas orfană de tată. În al doilea rând, Keough și-a pierdut fratele și mama prematur.

În 2020, fratele actriței, Benjamin Keough, s-a sinucis, lucru care i-a provocat lui Riley o durere nesfârșită. Iar acum, în 2023, pe 12 ianuarie, mama ei de numai 54 de ani a pierit în urma unui infarct care i-a luat pe toți prin surprindere. Cu toate astea, tânăra actriță încearcă să-și vadă în continuare de viața ei. S-a căsătorit cu Ben Smith-Petersen în 2015, iar cei doi soți au devenit părinți în 2022, în mare secret. Cum reușește să facă față tragediilor din viața ei?

Biografia lui Baz Luhrmann, „Elvis”, a impresionat-o pe Riley încă de la primele minute. „Am început să plâng din primele cinci minune și nu m-am oprit. Există multă traumă în familia noastră, traumă generațională, care a început cam atunci în familia noastră”, explică nepoata lui Elvis Presley.

Riley Keough suferă îngrozitor din cauza pierderii fratelui ei. „Când ești în doliu, totul te lovește din plin”, a încercat să explice actrița în podcastul din 2021, „Just for Variety”.  „Ești afectat în cele mai mici detalii ale vieții tale. Chiar și numai faptul că mergi la cumpărături, ei bine, faci asta simțind acea durere a pierderii cuiva drag”, a dezvăluit Keough.

La înmorâmntarea propriei mame, luna aceasta, soțul lui Riley, Ben Smith-Petersen, a citit o scrisoare pe care aceasta o scrisese. „Sper să-mi pot iubi fiica așa cum m-ai iubit tu pe mine și așa cum i-ai iubit pe fratele și pe surorile mele”, a scris actrița în scrisoarea ei plină de emoție.

În martie 2021, Riley Keough a vorbit despre viața pe care a avut-o după sinuciderea fratelui ei, în vara lui 2020. Ea a recunoscut pe pagina ei de Instagram că tocmai terminase un curs și a devenit, astfel, o doulă de moarte. „Suntem învățați că moartea este un subiect morbid. Sau ne este atât de frică de moarte, încât nici măcar n-o aducem în discuție… după care ni se întâmplă să pierdem pe cineva și suntem complet nepregătiți”, a început să explice Riley.

Keough a continuat spunând că este extrem de important să vorbim liber despre moarte, din simplul motiv că se vorbește atât de mult despre felul în care venim pe lume și deloc despre felul în care părăsim această lume. Actrița a adăugat că de-abia așteaptă să continue ceea ce face pentru a-și îndeplini menirea. „Sunt nespus de recunoascătoare că există această comunitate a mea și că pot contribui și eu în felul meu la binele ei”, a conchis nepoata lui Elvis.

Totuși ce este o doula de moarte?

O doula de moarte este o persoană care îi ajută pe ceilalți să moară într-un mod cât se poate de plăcut, fericiți, împăcați. La fel de bine, îi poate face pe alții să integreze această etapă inevitabilă a vieții în sufletul și viața lor. Este, cu alte cuvinte, un consilier de doliu.

Foto - Shutterstock



Recente

obiceiuri demodate jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Eva Mendes, Ryan Gosling  jpg
cuplu  foto   Shutterstock jpg
Singurul om inmormantat pe Luna  Sursa foto shutterstock 1454730908 jpg
Emmanuel Macron, Brigitte Macron  foto Shutterstock jpg
Robert Downey Jr, Susan Downey  jpeg
Matthew Perry, în comă două săptămâni colaj  Sursa   Shutterstock jpg
Camilla Parker jpeg
Click! Pentru Femei jpeg
Olivia Munn, Christie Brinkley  foto   Shutterstock jpg
Chuck Norris  foto   Shutterstock, Imdb jpg
Familia Regala, obiceiuri alimentare jpg
Sharon Stone și Billy Baldwin  foto   Shutterstock, Sliver (1993) jpg
haine jpg
Angelina Jolie jpg
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
probleme in cuplu jpg
menstruatie  jpg
Christina Applegate jpg