De ce și-a îndreptat Michelle Obama părul cât a stat la Casa Albă

30 noiembrie 2023   Viață de vedetă

Ne dă tuturor impresia că este o femeie puternică, însă nu are întotdeauna încredere în ea. De fapt, au existat numeroase situații în care ales o imagine care n-o reprezenta prea mult. 

Pe întreaga perioadă în care s-a aflat la Casa Albă, fosta Primă Doamnă își întindea părul sau îl purta în bucle mari și lejere, cum am putut observa, de exemplu, la inaugurarea lui 2021 a președintelui Biden. Coafura pe care a avut-o Michelle Obama cu ocazia acelui eveniment a devenit virală, multe femei încercând s-o copieze. E limpede că coafeza Yene Damtew a făcut o treabă minunată, de-a avut asemenea succes!

Totuși, cârcotașii au observat că soția fostului președinte american, Barack Obama, n-a început să-și arate buclele afro naturale decât după ce a plecat din Casa Albă. În 2018, pe coperta revistei Essence și-a arătat lumii întregi părul natural, iar, în 2022, când a participat la ceremonia de dezvăluire a portretului ei de la Casa Albă același lucru minunat s-a întâmplat.

Decizia de a-și arăta părul afro a fost lăudată de mulți, inclusiv de consiliera actualului președinte american, Adjoa B. Asamoah. „Michelle Obama cu codițe înseamnă mult pentru fetele și femeile de culoare”, a declarat consiliera lui Biden.

Michelle arăta foarte bine, ca întotdeauna, însă ea a dezvăluit de ce n-a ales să-și afișeze părul ei natural pe timpul celor două mandate prezidențiale ale soțului ei – n-a vrut să atragă atenția asupra sa, ci voia ca munca soțului ei să fie cea care conta la acea vreme, nu părul ei.

În plus, Michelle nu și-a dorit să stârnească discuții cu privire la coafura ei – era sau nu de femeie neagră? Așadar, atunci când a decis să nu-și mai îndrepte părul, a declarat: „Nu, oamenii nu sunt pregătiți pentru așa ceva. Cam asta este experiența unei afro-americance”, a conchis doamna Obama.

După cum spunea, Michelle Obama nu și-a dorit ca părul ei să distragă atenția tuturor de la ceea ce făcea soțul ei în calitate de președinte, nu voia să iște discuții pe acest subiect. Așa că a ales cea mai simplă soluție, și l-a întins. Totuși, nu putea să și-l întindă timp de două mandate fără să-i fie afectat părul. „N-aș mai fi avut păr pe cap dacă mi-l întindeam de atâte ori”, a conchis ea. Așa că a purtat meșe, extensii și chiar peruci ca să ofere tuturor celor care o priveau o coafură... politically correct.

foto - Shutterstock

Mai multe