Îl mai țineți minte pe Radar din serialul „MASH”? E neschimbat la 79 de ani!

23 februarie 2023   Viață de vedetă

Gary Burghoff este cunoscut pentru rolul caporalului Water "Radar" O'Reilly din serialul „ M*A*S*H”, în care a apărut timp de șapte ani. Cât de mult seamănă actorul cu personajul care l-a făcut celebru în toată lumea?

Lui Gary nu i-a păsat niciodată de bani și faimă, lucru care l-a determinat să renunțe la actorie și să se dedice familiei destul de devreme în cariera sa. Din păcate, asemenea decizie l-a adus în pragul falimentului la începutul anilor ’90.  

Burghoff a avut mână liberă cu personajul Radar, producătorii permițându-i să reacționeze după bunul plac în multe secvențe. Acesta a și fost motivul pentru care Gary a adorat să interpreteze rolul din „MASH” atâția ani.

Înainte de-a juca în serialul faimos, actorul mai bifase câteva proiecte. A apărut în musicalul "You're a Good Man, Charlie Brown", de pildă, însă nu s-a comparat cu rolul TV care i-a adus notorietate internațională. De fapt, se spune că Radar era singurul personaj din faimosul serial care nu putea fi înlocuit. Și chiar așa a și fost!

În 1979, actorul și-a luat „Adio!” de la colegii din „MASH”, părăsind serialul, spre surprinderea tuturor. Niciun alt actor nu a preluat rolul pentru serialul care a mai durat câțiva ani. Burghoff își dorea să joace alt personaj, să facă altceva cu viața lui.

„Am dat tot ce-am avut de dat acelui rol și serialului. Îmi pasă prea mult ca să mă mulțumesc să ofer mai puțin decât tot ce pot. Mi-am pierdut vitalitatea”, a dezvăluit actorul făcând referire la epuizarea fizică și psihică pe care o simțea când a decis să se despartă de rolul vieții lui.

După ce au filmat fără „Radar” timp de două zile, producătorii l-au implorat pe Gary să se întoarcă. Chiar i-au oferit o sumă de bani impresionantă pentru asta – 4 milioane de dolari, ceea ce, la acea vreme, l-ar fi făcut pe Burghoff unul dintre cel mai bine plătiți actori de televiziune. A refuzat, însă, oferta.

De fapt, actorul a refuzat mai multe oferte generoase, pentru a se concentra pe familie. „N-am plecat din M*A*S*H un om bogat. Puteam să-mi negociez contractul, dar pentru mine banii n-au fost niciodată cel mai important lucru din viața mea!”, a ținut să explice el.

Actorul era însurat cu Janet Gayle, însă mariajul lor s-a încheiat în 1979 tocmai din cauza programului său aglomerat, el filma câte 16 ore pe zi la serial. Apoi a ajuns la altar alături de Elisabeth Bostrom, o asistentă medicală, în 1985. Din păcate, au început să apară problemele financiare. În 1991, el era șomer.

Dificultățile întâmpinate l-au împins către religie și artă. Vedeta americană s-a apucat de pictat și a început să câștige bani din asta. Gary și Elisabeth au divorțat în 2005, iar, în 2005, ea a decedat, spre regretul fiilor lor.

Burghoff are trei copii din două mariaje - pe Gena Gale Burghoff, născută în 1975, și pe fiii Miles și Jordan. Familia lor adoră să pescuiască și să aibă grijă de animale.

Miles a dezvăluit recent că el și soția lui așteaptă un copil, ceea ce însemană că Gary va deveni bunic pentru prima dată. Gary trăiește viața liniștită pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Are 79 de ani și se concentrează pe familie, pictură și animale. A reușit să se redreseze financiar cu ajutorul picturilor vândute în mai multe galerii din țară pe sume de 25.000 de dolari bucata.

Foto - Instagram, MASH

Mai multe