Kylie Jenner a avut depresie postnatală de două ori! „A fost extrem de greu!”

23 februarie 2023   Viață de vedetă

Vedeta de reality show a povestit, în ediția italiană de martie a revistei Vanity Fair, despre experiența ei „dureroasă” cu depresia post-natală.

Kylie credea că depresia ei post-natală nu va trece niciodată după ce a adus pe lume doi copii și-a experimentat depresia post-partum de două ori. Bruneta de 25 de ani a recunoscut că a doua oară, adică după ce fiul ei Aire a venit pe lume – în februarie 2022 – situația a fost mai ușor de gestionat decât după ce devenise mamă pentru prima dată, în februarie 2018, când fiica ei Stormi s-a născut.

Tânăra mămică le-a sfătuit pe femeile care trec prin momente asemănătoare și se confruntă cu aceleași senzații „să stați în moment, să-l traversați chiar dacă e dureros” și să „treceți prin toate acele stări fără teama față de ce va urma”. Jenner a ținut să adauge următoarele; „Le-aș spune acelor mămici să nu analizeze prea mult situația și să trăiască toate acele sentimente la întreaga lor intensitate”.

„Știu că, în acele momente, te gândești că n-o să mai treacă vreodată, că trupul tău n-o să mai fie niciodată ca înainte, că tu n-o să mai fi niciodată la fel. Dar nu e adevărat. Hormonii și sentimentele trăite atunci sunt mult de îndurat, te copleșesc pur și simplu. Dar riscul e să ratezi și toate acele momente minunate ale maternității”, a conchis vedeta reality show-ului „Keeping Up With the Kardashians”.

Kylie, care îi are pe Stormi (5 ani) și pe Aire (1 an) cu rapperul Travis Scott, a mai vorbit despre acest subiect spinos. Și a făcut-o în cel mai sincer mod posibil, exact ca acum. În octombrie 2022, într-unul dintre episoadele show-ului TV al familiei Kardashian, creatorul brandului Kylie Cosmetics i-a mărturisit surorii Kendall Jenner că a plâns timp de trei săptămâni în șir după ce l-a născut pe cel de-al doilea ei copil.

„Stăteam în pat și mă durea capul îngrozitor. A fost extrem de greu!”, a conchis ea. Jenner și-a descris sentimentele ca și cum ar fi „melancolia copilului” și a ținut să precizeze că întreaga perioadă depresivă a ținut șase săptămâni.

Mogulul cosmeticelor le-a explicat fanilor ei pe Instagram, în martie 2022, că a pus prea multă presiune pe ea însăși pentru a-și reveni la forma de dinainte de-a rămâne însărcinată. După prima naștere, i-a mărturisit surorii Kim Kardashian că se simțea nesigură pe ea, pe felul în care arăta trupul ei. Iar sfatul lui Kim, care are și ea patru copii, a fost să meargă mai departe, cumva să nu se împotrivească acestui proces natural.

Foto - Instagram

Mai multe