Cum poți fi alergic la propriul copil?! O femeie a descoperit primele semne încă din sarcină

Pe cât de mult s-a bucurat că a rămas însărcinată și că va deveni mamă, pe atât de mult s-a chinuit din cauza sarcinii care i-a cauzat o problemă inedită – era alergică la ea!

image

Fiona Hooker, de 32 de ani, a descoperit niște zone roșiatice, care-i provocau mâncărimi, pe burtă, când era gravidă în 31 de săptămâni. Probabil se gândea că a mâncat ceva ce nu i-a priit, însă semnele nu au dispărut, dimpotrivă, s-au agravat. Spre finalul sarcinii, erupțiile au „explodat”, transformându-se în bășici extrem de dureroase la naștere, susține Manchester Evening News.

După naștere, durerile simțite de biata lăuză erau atât de puternice, încât de-abia își mai putea ține nou-născutul în brațe. Mămica devenită celebră ulterior datorită cazului ei exceptional a primit un diagnostic la care nu se aștepta – avea o problemă autoimună, denumită herpes gestațional sau pemfigoid.

Cel mai probabil, totul a început cu mici modificări într-o genă din ADN-ul fiului ei, care a cauzat reacția mamei, aceea ca sistemul ei imunitar să-i atace propria piele a femeii. Asemenea problemă medicală e atât de rară, încât este întâlnită la una din 50.000 de femei. 

„La început, mi-au apărut niște mâncărimi mici în jurul buricului, le simțeam ca pe niște înțepături. M-am dus la doctor după câteva zile, pentru că deveneau tot mai greu de suportat!”, povesteaște Fiona.

image

Medicul i-a prescris niște crème cu steroizi, dar simptomele nu s-au estompat. „Situația se înrăutățea și burta mea devenise plină de zone roșiatice, care mă mâncau. Abia al treilea doctor la care am fost a identificat ce se întâmpla cu mine. A spus că sufer de Pemphigoid Gestationis și m-a trimis la dermatolog, care mi-a prescris cea mai puternică cremă cu steroizi de pe piață. Era ca și cum eram alergică la copilul meu!”, a ținut aceasta să precizeze.

Pe 13 iunie 2021, Hooker l-a adus pe lume pe fiul ei, Barney. „Cu două zile înainte de naștere, situația era insuportabilă, iar, la 24 de ore de la naștere, bășicile au apărut peste tot pe abdomenul meu. (…) Mă durea atât de mult, încât abia îmi mai puteam ține copilul în brațe. Nu m-am bucurat de această pericoadă unică în viața unei mame, când de-abia ai născut”.

Cum au decurs lucrurile în viața Fionei după naștere? Abia la șase luni după ce devenise mamă, s-a mai îmbunătățit situația. Dar nu a dispărut complet. Fiona tot trebuie să-și dea cu cremă cu steroizi din când în când, dar măcar se poate bucura de fiul ei mai mult decât la început.

Foto - Shutterstock, Twitter