„Mă omoram cu droguri în anii ’90!” Ce topmodel a spus asta?

22 septembrie 2023   Viață de vedetă

În apogeul carierei, unul dintre cele mai mari modele din lume era să moară. Ce incident terifiant a făcut-o să-și dorească să scape de dependența de droguri?

Naomi Campbell – căci despre ea este vorba – a recunoscut că dependența de droguri din anii ’90 era cât pe ce să-i încheie cariera și viața prematur. Vedeta de culoare a vorbit despre consumul ei de droguri în decumentarul „The Super Models” de pe Apple TV. Ea a recunoscut că s-a apucat de consumat cocaină pentru a-și gestiona traumele din copilărie și moartea subită și regretabilă a amicului ei drag, designerul Gianni Versace.

„Primul lucru pe care am încercat să-l acopăr a fost durerea, atunci când m-am apucat de droguri. Dependența e atât de nocivă!!”, a explicat Campbell. „Te gândești că te face să te simți mai bine, că-ți vindecă rănile, dar nu face asta. Îți cauzează numai teamă și anxietate. Așa că am început să mă enervez din cauza asta…”, a continuat să povestească modelul britanic.

Naomi Campbell a recunoscut că întreaga ei lume s-a dat peste cap în momentul în care Versace a fost asasinat în fața casei lui din Miami, în 1997. „El a fost cel care m-a împins de la spate să fac mai mult și mai mult, să evoluez, când eu nu mă credeam în stare să fac nimic. Așa că, atunci când l-am pierdut, durerea mea a devenit copleșitoare”, a explicat topmodelul.

Vedeta de pe podiumurile de modă s-a luptat cu dependența de droguri timp de cinci ani. Ea ajunsese chiar să se prăbușească la pământ la una dintre ședințele ei foto, în 1999. „Când încerci să-și ascunzi sentimentele… ca abandomul… eu am încercat să ascund această senzație cu altceva… Dar n-am reușit să acopăr nimic. De fapt, nu făceam decât să mă omor singură. A fost extrem de dureros totul!”, a conchis Naomi.

Însă acel incident terifiant, când a căzut inconștientă pe jos, a trezit-o la realitate. „Am ales atunci să mă internez într-un centru de reabilitare. A fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine”, a declarat vedeta de 53 de ani, care mai poate fi admirată și-n prezent pe podiumurile de modă din întreaga lume.

„Mi-au trebuit ani întregi ca să pot face față situației, să resist tentațiilor. Dar acum știu ce să fac ca să nu mă reapuc de droguri, am capacitatea de-a gestiona asemenea situație în favoarea mea”, a adăugat Campbell.

Pe lângă faptul că și-a pierdut cel mai bun prieten, pe Gianni Versace, Naomi a suferit din cauza părinților ei, în copilărie, când tatăl ei a părăsit-o pe mama ei. „Am multe probleme din copilărie. Simplul fapt că nu știam cine era tatăl meu m-a afectat mult. Plus că n-o vedeam prea mult nici pe mama mea. Lucrurile astea ies la suprafață adesea, îmi provoacă multe sentimente greu de gestionat, cum e furia. Ei bine, furia mea ascunde o nesiguranță pe care o am, lipsa încrederii în mine și singurătatea pe care o simt în adâncul meu…”, a vorbit Naomi Campbell, cu extremă sinceritate, despre cele mai intime sentimente ale ei.

foto - Shutterstock

Mai multe