Serena Williams a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist benign

17 octombrie 2024   Viață de vedetă

Serena Williams a trecut printr-o intervenție chirurgicală la nivelul gâtului. Diagnosticul a alarmat-o inițial: vedeta a descoperit un chist benign de mărimea unui mic grapefrut în zona gâtului, pe care a decis să-l îndepărteze chirurgical.

Fosta campioană de tenis, acum în vârstă de 43 de ani, a împărtășit cu fanii ei momente din spital, asigurându-i că totul este în ordine. „Mă simt extrem de recunoscătoare și norocoasă că totul a decurs bine și, cel mai important, sunt sănătoasă‟, a spus Serena într-o postare emoționantă pe rețelele sociale.

Primele simptome și vizita la medic

Serena a observat pentru prima dată un mic nodul pe gât în luna mai. „Am simțit ceva ciudat și am mers imediat la medic. Mi-au făcut un RMN și mi-au spus că am un chist brahial. Nu auzisem niciodată de așa ceva. Mi s-a spus că nu trebuie să-l scot dacă nu doresc, așa că am amânat operația‟, a scris ea.

Cu toate acestea, chistul a continuat să crească, iar după mai multe teste și o biopsie, deși totul era benign, doctorii i-au recomandat să îl îndepărteze pentru a evita riscul de infecție. „Era deja de mărimea unui mic grapefrut și putea provoca complicații, așa că am decis să fac operația‟, a adăugat Williams.

Serena, despre sănătate: „Întotdeauna pe primul loc”

Într-o altă postare pe X (fostul Twitter), Williams a explicat că se află încă în recuperare, dar progresează bine. „Sănătatea trebuie să fie mereu prioritatea numărul unu‟, a scris ea, oferindu-le fanilor un mesaj de încurajare.

Ce este un chist brahial și cât de des apare?

Potrivit Cleveland Clinic, chisturile brahiale sunt congenitale și se dezvoltă de obicei pe părțile laterale ale gâtului. Deși sunt benigne, doctorii recomandă adesea intervenția chirurgicală pentru a preveni eventualele infecții sau complicații.

Aceste chisturi nu pot fi prevenite, ele fiind prezente încă de la naștere, dar de multe ori nu cauzează probleme până la vârsta adultă.

@shutterstock

Editor: Raluca Toma

Mai multe