Simona Halep revine! Când sunt programate cele două turnee la care participă?

Simona Halep revine după problemele medicale care au împiedicat-o să joace în ultimii ani și va juca din nou tenis. Sportiva noastră s-a înscris la două competiții oficiale programate în luna octombrie.

image

Revenirea jucătoarei noastre se va produce în turneul de la Tokyo, în care a primit un wildcard. Acesta se va disputa între 21 și 27 octombrie și face parte din categoria WTA 500. Este un turneu de tradiție, care a ajuns la ediția cu numărul 39. Jucătoare de top vor fi prezente, astfel că Simona va avea o concurență acerbă. Obiectivul Simonei nu este însă unul de clasament, ci își dorește să vadă cum se simte din punct de vedere fizic, după problemele la genunchi.

Apoi, în săptămâna următoare, Simona este înscrisă și în turneul WTA 250 de la Hong Kong. Simona dorește să vadă dacă poate juca în două turnee consecutive. Astfel, sportiva noastră vrea să-și testeze corpul pentru a vedea unde se află. Printre adversarele de la Hong Kong se mai află Katie Boulter, Danielle Collins, Lulu Sun, Leylah Fernandez, dar și Emma Răducanu.

În ultimele luni, Simona Halep a fost supusă unui tratament prin care a încercat să lase în urmă problemele de la genunchi. În acest interval, Simona a mers la tratament în Italia și și-a schimbat și antrenorul. L-a numit pe Daniel Dobre, omul pe care l-a avut alături în momentul în care a câștigat turneul de la Wimbledon, în 2019.

Simona Halep trage tare pentru a reveni în 2025

Simona Halep a confirmat că încă mai are planuri pe termen lung și vrea să mai joace tenis la un nivel înalt. Se folosește de ultimele turnee pentru a se pregăti înaintea sezonului 2025, în care își propune să reintre în elita tenisului.

Prima ocazie o va avea în luna ianuarie, la Australian Open, un turneu la care a disputat o finală în 2018, în care a fost învinsă de Caroline Wozniacki. Simona a avut rezultate oscilante la acest turneu, dar rămâne un nume de referință în tenisul feminin. Acesta este și motivul pentru care bookmakerii de la casa de pariuri NetBet (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!) au inclus-o pe lista cu favorite, deși este în afara top 1000 mondial în clasamentul WTA. Halep are cota 31.00, la egalitate cu Jelena Ostapenko.

Simona Halep, amintiri de excepție din circuitul WTA

Pe lângă finala de la Australian Open 2018, Simona mai are și alte borne de excepție din cariera frumoasă din ultimul deceniu. 2014 este anul în care a disputat prima finală de la Roland Garros, pe care a pierdut-o contra Mariei Sharapova.

Apoi, în 2017, s-a întors într-o nouă finală de la Roland Garros, însă a fost învinsă de Jelena Ostapenko după un meci pe care l-a avut în mână. În cele din urmă, primul trofeu de Grand Slam din cariera sa l-a obținut în 2018. A învins-o pe Sloane Stephens după o revenire spectaculoasă.

Al doilea turneu de Grand Slam a fost câștigat în 2019, la Wimbledon. A învins-o în finală pe Serena Williams după o lecție de tenis pe care i-a predat-o. De atunci, evoluțiile sale au fost în ușoară scădere și a mai bifat doar două semifinale la turnee de Grand Slam, la Australian Open 2020 și Wimbledon 2022.

Tot în 2022 au început și problemele cauzate de scandalul de dopaj, de la US Open, dar sportiva noastră și-a ispășit pedeapsa și este gata să mai joace la cel mai înalt nivel cel puțin și în 2025.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.