Cu ce sindrom s-a luptat Taylor Swift și cum a învins „dușmanul nevăzut‟

14 iunie 2022   Viață de vedetă

Cercetările spun că aproape 70% dintre femeile care lucrează, indiferent de domeniul în care activează, sunt afectate de sindromul impostorului. Taylor Swift este una dintre vedetele care s-a confruntat cu acest fenomen. Iată prin ce a trecut!  

Sindromul impostorului, cunoscut și sub numele de „fenomenul impostorului‟ este un tipar psihologic în care un individ își pune la îndoială competența personală și profesională, în ciuda educației, experienței și realizărilor sale, anunță „Healthline‟

Citește și: Sindromul impostorului: te îndoiești de ceea ce ești 

Cei care se confruntă cu acest fenomen sunt convinși că sunt impostori și nu merită tot ce au realizat, de unde și numele „sindromul impostorului‟. Studiile arată că acest fenomen apare indiferent de sex, însă femeile sunt mai afectate. 

Taylor Swift, una dintre victimele acestui fenomen

Taylor Swift este una dintre femeile care s-au confruntat cu acest sindrom. Cântăreața, în vârstă de 32 de ani, și-a pus la îndoială competențele profesionale, în timp ce regiza o serie de videoclipuri muzicale: „Am fost întotdeauna curioasă. Am căutat mereu, am învățat și am încercat să absorb cât de multă informație am putut. Cred că mă confruntam, de fapt, cu acest sindrom, care îmi spunea că nu eu fac asta, ci alți oameni o fac. Mai exact, cei care au mers la școală‟, a declarat artista. 

Vezi și: Recunoaște semnele! 1 din 2 femei suferă de sindromul impostorului

Încurajările au contat

Susținută de cei din jur, inclusiv de către regizorul scurtmetrajelor, Taylor Swift a trecut cu brio peste acel episod. În prezent, artista își dorește să lucreze la mai multe proiecte, printre are și un lungmetraj, care să îi confirme abilitățile: „Este atât de fantastic să scrii și să regizezi un film‟, a spus ea. 

Ce soluții sunt în lupta cu „Dușmanul nevăzut‟ 

Sindromul impostorului poate fi o adevărată piedică în evoluția profesională. Dacă simți că te confrunți cu acest „dușman nevăzut‟, în primul rând este importat să fii conștientă de cum te simți și să menții contactul cu cei din jurul tău. În caz contrar, sentimentele de frică se pot agrava, iar autosabotajul este doar la un pas distanță. Conform „Healthline‟, dacă sentimentele de vină nu se ameliorează, poți apela cu încredere la un terapeut.

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe