Tom Cruise comandă tot timpul același lucru de mâncare. Ce dietă are?

7 august 2024   Viață de vedetă

Pentru actorul de la Hollywood nu e „Misiune: Imposibilă” să aibă un corp bine făcut la cei 62 de ani ai lui. Cum reușește să se mențină în formă?

Superstarul hollywoodian are parte de o vară incendiară – a fost pe Wembley, la concertul lui Taylor Swift, în Glanstonbury pentru a-i vedea pe cei de la Coldplay, a bifat Wimbledon și câteva meciuri fenomenale de tenis, iar acum e nelipsit din publicul Olimpiadei de la Paris. Și, din din periplul său, au lipsit șaormele, gustările dulci de pe stadion și șampania servită pe Champs Elysees. Vedeta din „Mission: Impossible” are o dietă strictă de la care nu se abate.

Alison Boshoff, de la Daily Mail, ne spune că actorul de 62 de ani mănâncă tot timpul același lucru – pește alb, făcut la abur, cu legume și fără sos, ulei sau unt. Mai mult, nu consumă alcool, nici măcar un pahar de vin ocazional.

Secretul succesului lui Tom Cruise este faptul că el lucrează mai mult decât oricine altcineva. Așa spune el. Și, pentru a fi capabil să facă toate cascadoriile pe care le face pe platourile de filmare, se trezește la 5.30 dimineața pentru a face sport.

În ceea ce privește regimul său alimentar, vedeta nu optează pentru cele trei mese clasice pe zi, ci preferă 15 gustări zilnice. Tom e de părere că asemenea alegere i se potrivește mai bine decât să stea la masă de trei ori pe zi oriunde o fi. În loc de chestii crocante sau ciocolată, preferă fructele, care sunt dulci și reduc anxietatea.

Cruise consumă doar 1.200 de calorii pe zi, întocmai ca prietenul său, David Beckham, care, deși s-a retras din sport, este la fel de bine antrenat ca oricând. Mai mult, Tom evită gustările dulci, mâncarea procesată și carbohidrații, alegând oricând carnea pe grătar și tot felul de preparate făcute special pentru el la foc mic, de către bucătarul lui personal.

Gătitul la temperatură mică este de preferat gătitului la temperatură mare, care a fost asociat cu îmbătrânirea accelerată și inflamarea cronică a țesuturilor. Din meniul lui Tom Cruise nu lipsesc fructele, nucile, legumele și nici somonul, ciocolata neagră, broccoli-ul, uleiul de măsline, roșiile și spanacul.

foto - Shutterstock

Mai multe