Viața mai puțin cunoscută a lui Nostradamus. Tragediile personale ale profetului

13 iulie 2024   Viață de vedetă

Este prevestitorul evenimentelor catastrofice din istorie, însă nici viața profetului Nostradamus n-a fost lipsită de tragedii și nenorociri.

N-a avut o viață ușoară. Din 1555, de când a scris „Les Prophéties”, Nostradamus a atras atenția la fiecare eveniment important din lume. A prezis Marele Incendiu din Londra, din 1666, câștigarea puterii de către Napoleon Bonaparte și Adolf Hitler, bombele atomice din Hiroshima șie Nagasaki, asasinarea președintelui Kennedy și atacul terorist din 2011, asupra World Trade Center, însă a știut  oare ce-l așteptape el?   

Michel de Nostredame s-a născut într-o familie însărită din St. Remy, Franța, dar aici s-a terminat norocul lui. Ceea ce a urmat în viața profetului a fost greu de îndurat…

Forțat să se convertească la creștinism

În familia lui Nostradamus toți erau evrei. Ambii bunici erau doctori, iar micul Nostradamus a primit o educație aleasă – a învățat matematică, latina, greaca și ebraica, dar și alchimie, Kabbalah și secretele tratamentelor naturale.

Însă, odată cu urcarea pe tron a Regelui Louis al XII-lea, care a condus Franța din 1498 până în 1515, familia lui a fost nevoită să se convertească la creștinism. Au renunțat la religia lor și s-au botezat forțat.

A fost dat afară de la Medicină

Nostradamus a urmat exemplul bunicilor săi și a studiat medicina, începând cu 1529. Însă, imediat ce profesorul de Medicină a aflat că Nostradamus ajuta oamenii, l-au dat afară din facultate. Mai mult, acesta avea idei „ciudate” despre importanța menținerii igienei și ineficiența scurgerii sângelui.  

După ce a fost izgonit din facultate, tânărul a lucrat ca medic ambulant în Franța și Italie. Iar, când a izbucnit ciuma bubonică, viitorul profet recomanda menținerea așternuturilor, a aerului și-a străzilor… curate. El nu trata boala ca restul doctorilor de-atunci, are prescriau mercur, scurgerea sângelui și haine îmbibate în usturoi, ci zdrobea petale de trandafir ca să le dea pacienților vitamina C.

Tragedii personale

În timp ce îi ajuta pe alții, a fost el lovit crunt de destin. În 1534, soția și copiii lui au murit de ciumă, iar familia lui din Franța a căzut și ea victimă bolii crunte. Atunci a fost momentul în care publicul n-a mai avut încredere în el. Nostradamus și-a piardut astfel și familia, și serviciul. A venit oare timpul pentru o reprofilare a lui Nostradamus?...

foto - Shutterstock

Mai multe