Nostradamus a prezis încălzirea globală? Cum era clima pe vremea lui

Ghețari care se topesc, noi recorduri de temperaturi ridicate, nivelul crescut al apei, culturi agricole distruse – toate acestea sunt semne ale încălzirii globale. Cine le-a prezit?

image

Cu toate că fenomenul era cunoscut de oamenii de știință de câteva decenii întregi, marele public n-a aflat de încălzirea globală decât într-unul dintre anii ’80, când se înregistrase cel mai fierbinte an din istorie, susține Scientific American. E posibil ca această încălzire globală să fi fist prezită cu sute de ani în urmă? Mai exact în 1555, când s-a pronunțat astrologul francez și fizicianul

Michel de Nostredame, cunoscut ca Nostradamus, cu privire la acest subiect?

Nostradamus a reușit să prezică corect câteva evenimente importante, unele care au avut loc în timpul vieții lui, altele, la mare distanță de generația lui. Astfel, acesta a prezis moartea Regelui Henry al II-lea al Franței în 1559, Marele Foc din Londra, în 1666, apariția pe firmamentul politic a lui Adolf Hitler și bombele nucleare de la Hiroshima și Nagasaki.

Evident că există mulți sceptici, dar, la fel de bine, sunt destui care cred orbește în puterea profetului Nostradamus de-a prezice viitorul, din care face parte și încălzirea globală. În cartea sa faimoasă, „Propheties”, Nostradamus a scris o poezie, care ar avea legătură cu încălzirea globală: „Din cauza căldurii soarelui pe mare / Peștii sunt pe jumătate prăjiți / Locuitorii vin să-i taie”.

Poate că peștii nu s-au fiert, totuși, în oceane, dar distrugerea coralilor și scăderea numărului de pești din mări și oceane pot fi semne că prezicerile lui Nostradamus devin reale, susține Sky History. O altă poezie ne atrage atenția asupra altui aspect al încălzirii globale – seceta cruntă și inundațiile devastatoare.

„Timp de 40 de ani, curcubeul nu se va vedea / Timp de 40 de ani, va fi văzut zilnic / Pământul uscat va fi și mai uscat / Și vor apărea inundații”, stă scris în cartea marelui profet. Nu e o certitudine că despre încălzirea globală vorbea poetul, însă descrie destul de exact chiar acest lucru, nu credeți?

Și nu e singurul care a prezis încălzirea globală! În 1938, inginerul britanic și inventatorul

Guy Callendar a făcut legătura dintre creșterea dioxidului de carbon din atmosferă și încălzirea globală, susține NASA. Și, chiar și mai devreme de atât, în 1896, omul de știință suedez Svante Arrhenius a ținut să preziceze că schimbările în cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă pot afecta temperaturile.

Totuși cum era vremea acum 700 de ani, pe vremea lui Nostradamus? Ei bine, atunci era o perioadă umedă, în deplin contrast cu ceea ce se întâmplă în vara lui 2022, când seceta, incendiile, inundațiile și temperaturile extreme fac ravagii prin diverse părți de lume.

Foto - ShutterstockRecente

Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg