Will Smith, implicat în alt incident violent. Reacția lui când Viola Davis a fost lovită cu pietre

3 mai 2022   Viață de vedetă

Când vine vorba despre Will Smith, suntem toți precauți acum. Nu știam că era capabil de violență fizică, iată că a fost chiar pe scena Oscarurilor, când i-a dat o palmă comicului Chris Rock. Iar acum suflăm în iaurt, analizăm pe toate părțile orice altă situație violentă în care actorul s-ar putea implica. Pentru că s-a implicat…

De data aceasta, însă, n-a cauzat el incidentul. El deja se petrecuse când a considerat și Will să acționze în vreun fel. Ce a făcut mai exact actorul?

În noua sa carte, autobiografia „Finding Me”, câștigătoarea celor trei premii remarcabile pentru actorie – Oscar, Emmy și Tony – își amintește despre conversația avută cu Will Smith, pe platoul de filmare al peliculei „Suicide Squad”, în 2016. Iar USA Today a făcut publice pasaje uimitoare din cartea de-abia lansată a vedetei hollywoodiene, iar unul dintre ele este despre reacția pe care câștigătorul Oscarului de anul acesta, Will Smith, a avut-o când a aflat despre trauma din copilăria colegei lui de breaslă.

Discuția vindecătoare

În acea discuție memorabilă, Smith a întrebat-o pe Davis cine este ea cu adevărat și cum a modelat-o trauma ei din copilărie în adultul care este acum. În urma dialogului profund dintre cei doi actori, se pare că Viola a reușit să privească întreaga situație, care a traumatizat-o de decenii întregi, dintr-o cu totul altă perspectivă.

Din „Finding Me” (n.r. „Descoperindu-mă pe mine”) aflăm cum Davis era în clasa a III-a când „opt sau nouă băieți din clasa mea își făcuseră un obicei zilnic din a mă alerga ca pe o pradă”. Copiii nu numai că o alergau pe biata fetiță, ci și aruncau cu tot felul de lucruri în ea – de la conuri de brad la pietre și chiar cărămizi – și o făceau cum le venea la gură, insultând-o rasial cum se pricepeau mai bine.

Actrița își amintește, în autobiografia ei, că atunci când alerga de ei simțea, de fapt, că alerga ca să-și salveze viața. Episoadele respective au rămas intacte în memoria vedetei și au traumatizat-o pe Viola decenii întregi, până când a avut o revelație în timp ce vorbea cu Will.  

„Viola, cine ești tu?”, a întrebat-o Smith. „Uite, eu o să fiu întotdeauna acel băiat de 15 ani părăsit de prietena lui”, a continuat actorul să-i spună. Întrebarea lui Will a determinat-o pe Davis să-și amintească în întregime agresiunea la care fusese supusă încă de mică și să o perceapă diferit.

Revelația

„În timp ce conversam cu Will Smith, mi-am dat seama că eram în continuare acea fetiță de culoare din clasa a III-a, care era îngrozită”, recunoaște Viola. Iar această revelație este un punct minunat de plecare pentru vindecarea traumei sale.

Mai mult, este o adevărată plăcere să constatăm că Will Smith a fost capabil să se implice într-un incident violent, fără să-l cauzeze el sau să-l înrăutățească cumva. Dimpotrivă. A reușit să-i ofere colegei lui de platou o nouă perspectivă asupra trecutului ei și, implicit, un nou viitor. Unul mai bun.

Foto - Shutterstock

Mai multe