Sophia Loren, arestată în anii ’80. Ce condiții a avut la închisoare?

Actrița italiană era deja o vedetă internațională în momentul în care a fost arestată, în 1982, de către poliția din Roma. Ce infracțiune a comis și cum arăta celula în care a fost închisă?

sophia loren jpeg

„Comoară națională” îi spuneau frumoasei actrițe atunci când a fost condamnată la închisoare, iar popularitatea vedetei n-a scăzut nici măcar când se afla după gratii. De fapt, celebritatea ei a fost un factor relevant în momentul în care s-a decis pedeapsa Sophiei Loren, deoarece n-a stat prea mult la închisoare după ce a înșelat statul italian.

Filme precum „Marriage Italian Style" (1964), „Sunflower" (1970) și „A Special Day" (1977) au contribuit din plin la faima vedetei. Rolurile interpretate de ea i-au adus acesteia premii Globurile de Aur și Oscar, dar și trofee David di Donatello, după cum ne informează IMDb.

Născută Sofia Villani Scicolone, în 1934, la Roma, actrița a fost crescută de o mamă singură și a cunoscut greutățile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când orașul lor fusese bombardat. În ciuda circumstanțelor de-atunci, Sophia și-a dorit să devină cunoscută și a început să obțină succesul în concursurile locale și apoi naționale de frumusețe. Iar cariera ei cinematografică a urmat la scurt timp...

Carieră întreruptă la închisoare

Când Loren a aterizat pe aeroportul Fiumicino, în mai 1982, poliția o aștepta nerăbdătoare. Actrița își petrecuse ultimii 10 ani departe de Italia și, la întoarcerea acasă, era încătușată și trimisă după gratii. Ce infracțiune comisese?

Evaziune fiscală, de asta s-a făcut vinovată vedeta. Infracțiunea fusese comisă la începutul anilor ’60, când nu-ți plătise taxele și impozitele în valoare de 180.000 de dolari. Tocmai pentru că nu voia să plătească pentru greșeala sa, Sophia a refuzat să mai calce pe pământ italian un deceniu întreg. Locuise în Franța și Elveția și a susținut de la distanță că evaziunea fiscală nu era decât o mică greșeală făcută de contabilul ei.

În 1980, justiția italiană se decisese deja să o țrimită în închisoare pe Sophia Loren timp de 30 de zile. Și-a ispășit sentința? Vedeta și-a acceptat pedeapsa doar pentru a mai putea juca vreodată în filmele italiene. Totuși, a avut un răspuns mai elegant de dat presei italiene la întoarcerea acasă: „Nu m-am întors acasă pentru a face filme, ci pentru că iubesc Italia!”

Condițiile din celulă

Cu toate că și-a numit sentința „nedreaptă”, a recunoscut că a meritat doar ca să se ducă să-și viziteze familia și țara de care-i fusese dor extrem de mult. Cum spuneam, Loren a ajuns după gratii pentru evaziunea fiscală comisă în anii ’60, însă nu trebuie să vă imaginați că celula ei era ca oricare alta. Nici vorbă!

UPI susține că actrița italiană stătea într-o încăpere cu televizor, mobilă și o baie numai a ei, un adevărat lux de care restul pușcăriașilor nu beneficiau. Mai mult, n-a stat după gratii o lună, așa cum era prevăzut, ci numai 17 zile.

The Guardian scoate la iveală o altă dată în care Sophia a avut probleme fiscale, iar acelea au durat aproape 40 de ani. În 1974, Loren s-a luptat din nou cu autoritățile italiene în privința banilor pe care îi avea de dat statului. Timp de 39 de ani, ea s-a aflat într-un „purgatoriu fiscal”, după cum chiar ea l-a numit.

Din fericire, în 2013, totul s-a rezolvat în favoarea ei. Tribunalul i-a dat dreptate, lucru care a mulțumit-o nespus pe vedeta internațională: „Întotdeauna privesc cu încredere în viitor!”.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg