Sophia Loren, arestată în anii ’80. Ce condiții a avut la închisoare?

Actrița italiană era deja o vedetă internațională în momentul în care a fost arestată, în 1982, de către poliția din Roma. Ce infracțiune a comis și cum arăta celula în care a fost închisă?

sophia loren jpeg

„Comoară națională” îi spuneau frumoasei actrițe atunci când a fost condamnată la închisoare, iar popularitatea vedetei n-a scăzut nici măcar când se afla după gratii. De fapt, celebritatea ei a fost un factor relevant în momentul în care s-a decis pedeapsa Sophiei Loren, deoarece n-a stat prea mult la închisoare după ce a înșelat statul italian.

Filme precum „Marriage Italian Style" (1964), „Sunflower" (1970) și „A Special Day" (1977) au contribuit din plin la faima vedetei. Rolurile interpretate de ea i-au adus acesteia premii Globurile de Aur și Oscar, dar și trofee David di Donatello, după cum ne informează IMDb.

Născută Sofia Villani Scicolone, în 1934, la Roma, actrița a fost crescută de o mamă singură și a cunoscut greutățile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când orașul lor fusese bombardat. În ciuda circumstanțelor de-atunci, Sophia și-a dorit să devină cunoscută și a început să obțină succesul în concursurile locale și apoi naționale de frumusețe. Iar cariera ei cinematografică a urmat la scurt timp...

Carieră întreruptă la închisoare

Când Loren a aterizat pe aeroportul Fiumicino, în mai 1982, poliția o aștepta nerăbdătoare. Actrița își petrecuse ultimii 10 ani departe de Italia și, la întoarcerea acasă, era încătușată și trimisă după gratii. Ce infracțiune comisese?

Evaziune fiscală, de asta s-a făcut vinovată vedeta. Infracțiunea fusese comisă la începutul anilor ’60, când nu-ți plătise taxele și impozitele în valoare de 180.000 de dolari. Tocmai pentru că nu voia să plătească pentru greșeala sa, Sophia a refuzat să mai calce pe pământ italian un deceniu întreg. Locuise în Franța și Elveția și a susținut de la distanță că evaziunea fiscală nu era decât o mică greșeală făcută de contabilul ei.

În 1980, justiția italiană se decisese deja să o țrimită în închisoare pe Sophia Loren timp de 30 de zile. Și-a ispășit sentința? Vedeta și-a acceptat pedeapsa doar pentru a mai putea juca vreodată în filmele italiene. Totuși, a avut un răspuns mai elegant de dat presei italiene la întoarcerea acasă: „Nu m-am întors acasă pentru a face filme, ci pentru că iubesc Italia!”

Condițiile din celulă

Cu toate că și-a numit sentința „nedreaptă”, a recunoscut că a meritat doar ca să se ducă să-și viziteze familia și țara de care-i fusese dor extrem de mult. Cum spuneam, Loren a ajuns după gratii pentru evaziunea fiscală comisă în anii ’60, însă nu trebuie să vă imaginați că celula ei era ca oricare alta. Nici vorbă!

UPI susține că actrița italiană stătea într-o încăpere cu televizor, mobilă și o baie numai a ei, un adevărat lux de care restul pușcăriașilor nu beneficiau. Mai mult, n-a stat după gratii o lună, așa cum era prevăzut, ci numai 17 zile.

The Guardian scoate la iveală o altă dată în care Sophia a avut probleme fiscale, iar acelea au durat aproape 40 de ani. În 1974, Loren s-a luptat din nou cu autoritățile italiene în privința banilor pe care îi avea de dat statului. Timp de 39 de ani, ea s-a aflat într-un „purgatoriu fiscal”, după cum chiar ea l-a numit.

Din fericire, în 2013, totul s-a rezolvat în favoarea ei. Tribunalul i-a dat dreptate, lucru care a mulțumit-o nespus pe vedeta internațională: „Întotdeauna privesc cu încredere în viitor!”.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg