Ai fost vreodată la nudiști? Regulile vestimentare și activitățile dintr-un asemenea camping

30 septembrie 2024   Lifestyle

Nu multă lume îndrăznește să meargă vreodată la nudiști, însă mai toată lumea se întreabă cum este într-un camping de nudiști. Îți spunem noi!

Un jurnalist de la Daily Mail a petrecut 10 zile la CHM Montalivet din Franța. Este un loc divin, în care marea se întrevede adesea printre pinii aflați acolo de zeci de ani. Campingul găzduiește peste 3.000 de locuri de cazare, însă are destul spațiu și pentru cei care vin cu rulota sau vor să stea, pe timpul verii, cu cortul.  

Arată ca orice alt resort din lume, unde își poți face veacul pe blajă și te poți relaxa în voie. Singura diferență o fac oamenii dezbrăcați pe care îi vezi peste tot. Lumea se deplasează fără haine atunci când fac mici cumpărărturi de la magazinul din incintă. Își cumpără o baghetă, dar au întotdeauna banii în mână sau pe telefon pentru că… n-au buzunare.

Merg cu bicicleta sau se plimbă prin împrejurimi tot fără să poarte nimic pe ei. Își beau cafeaua, admira natura, se salută unii pe alții și nimeni nu stă să se holbeze la nimeni. La prânz, iau masa și savurează un pahar de vin cu prietenii sau partenerul de viață, iar seara dansează pe muzică live la bar, înoată în piscină sau privesc apusul minunat. Au aceleași activități ca noi toți atunci când plecăm în concediu la mare și ne simțim bine. Doar că nudiștii nu consideră necesare hainele.

În sezonul de vârf, se strâng până la 18.000 de oameni în campingul francez. Peste 2.000 de oameni de toate naționalitățile locuiesc deja definitiv acolo. Campingul există de 70 de ani și nu dă semne că va dispărea prea curând. Singura regulă pe care o respectă toată lumea e că hainele nu sunt necesare. Nicăieri. Și asta le oferă o libertate uluitoare de care se bucură toată lumea.

De fapt, nuditatea completă este obligatorie în majoritatea spațiilor comune, atunci când vremea permite acest lucru. Însă nu vei găsi pe toată lumea dezbrăcată la orice oră din zi sau din noapte. Există mai multe persoane care preferă să se îmbrace cu ceva drăguț atunci când ies să ia masa seara.

Jurnalistul britanic susține că cei care se duc acolo se simt atât de bine goi, încât de-abia așteaptă să revină sau să scape de costumul de baie de tot peste tot pe unde merg. Evident că regulile din resort-urile care nu sunt pentru nudiști au ca regulă… îmbrăcatul, însă cei învățați odată să meargă complet liberi pe plajă… de-abia așteaptă s-o facă din nou.

Tu ai îndrăzni să mergi vreodată la nudiști?

foto - Shutterstock

Mai multe