Ai început o nouă dietă? Evită și aceste obiceiuri care îți pot sabota procesul de slăbit!

28 mai 2023   Lifestyle

Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, pe lângă dieta sănătoasă și mișcare zilnică, este necesar să fii atent și la unele obiceiuri, aparent inofensive. De pildă, știai că inclusiv unele parfumuri îți pot influența apetitul și sațietatea? 

Când pierderea în greutate se transformă într-un proces de lungă durată și fără rezultate, este necesar să acorzi o mai mare importanță obiceiurilor pe care le ai. Există unele lucruri aparent „sănătoase‟ care îți pot sabota procesul de slăbit. De exemplu, consumul regulat de sushi poate să vină cu multe calorii la pachet. Un singur rulou de sushi conține între 280 și 350 de kcal, are un aport ridicat de carbohidrați, zahăr și ulei, în special cel prăjit. Iată și alte obiceiuri care îți pot sabota dieta! 

Citește și: Cea mai simplă dietă. Elimină aceste alimente din meniul tău și scapă de kilogramele în plus! 

Te dai cu anumite parfumuri 

Îți vine sau nu să crezi, inclusiv parfumurile pe care le folosești îți pot sabota procesul de slăbit. Nutriționistele Tammy și Lyssi, de la „nutritiontwins.com‟, avertizează că unele parfumuri, loțiuni de corp și produse de curățenie pot conține ftalați, substanțe chimice periculoase care îți dereglează sistemul endocrin, schimbă modul în care corpul reglează sezația de foame și promovează obezitatea.

„Aceste subtanțe chimice sunt numite obezogene. Adesea, când te îngrași, poate fi de vină supraîncărcarea cu toxine. Vestea bună este că nu toate produsele le conțin și, pentru siguranța ta, poți cumpăra produse fără parfum‟, avertizează cele două nutriționiste, potrivit „Eat This‟. 

Mănânci din farfurii de mari dimensiuni 

În procesul de slăbit contează și mărimea farfuriilor în care mănânci. Specialiștii avertizează că farfuriile și paharele mari ne îndeamnă că creștem și aportul de alimente pe care le consumăm, în timp ce vesela de mici dimensiuni ne ajută să slăbim mai ușor, deoarece consumăm mai puțină cantitate de mâncare la o masă. 

Administrarea anumitor medicamente 

În timpul dietei de slăbit, este necesar să fii atent și la efectele secundare pe care unele medicamente le pot avea. De exemplu, analgezicele pot provoca constipație, ceea ce înseamnă o creștere în greutate.

Vestea bună este că poți să scapi la fel de repede de această senzație neplăcută și de kilogramele în plus, odată ce ai vindecat problema. Găsești aici câteva soluții naturale pentru problemele digestive! 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe