Cerealele care te ajută să slăbeşti. Protejează inima şi combat constipaţia

Un anume tip de cereale te susţin în lupta pe care o duci cu kilogramele în plus. N-ar trebui să lipsească nici celor care au probleme cu inimă, deoarece ajută la buna funcţionare a inimii. În plus previne şi tulburările digestive, precum constipația. Vezi despre care este vorba!

image

Anumite cereale sunt considerate cele mai hrănitoare, conform Organizației Națiunilor Unite. Aceasta se datorează proprietăților pe care le posedă și faptului că sunt ușor de obținut. Această cereală s-a evidențiat mult peste celelalte și este cunoscută popular sub numele de mei.

Această cereală provine de pe continentele Africa și Asia și este cunoscută în întreaga lume. A fost hrana tipică, de bază a mai multor țări. Meiul este una dintre puținele cereale potrivite pentru cei care suferă de boală celiacă și oferă carbohidrați complecși cu o cantitate mare de fibre.

Sursă bună de fibre

Meiul este bogat în elemente nutritive. Reprezintă o sursă bună de fibre, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamine din complexul B, antioxidanți. În plus, aceste cereale au 10% proteine, iar grăsimile lor saturate nu ajung la 5%.

image

Previne intoxicaţiile alimentare

Un studiu recent despre mei a fost publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry‟ a relevat că acesta conține compuși fenolici, care, la rândul lor, oferă proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Mai mult, combate bacteriile Bacillus Cereus, care pot provoca intoxicații alimentare.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu iaurt şi cereale, cea mai rapidă metodă de slăbit! Dai jos cinci kilograme, în şapte zile

Uşurează digestia

Mănâncă mai des mei pentru că te va ajuta să slăbeşti tocmai prin faptul că uşurează digestia. Concentrația sa de fibre menține tractul gastrointestinal sănătos, prevenind astfel constipația.

Vezi şi: Prăjitură cu mei şi fructe uscate

Este ideală pentru diabetici

Meiul ajută şi la prevenirea bolilor precum diabetul sau cancerul. Acesta are funcția de a controla nivelul zahărului din sânge, deoarece este un aliment care are un indice glicemic scăzut. Acest efect a fost studiat și verificat de revista „Biosci Biotechnol Biochem‟, care a explicat că nu crește glicemia la fel de repede ca alte alimente.

Sursa foto: Shutterstock, Pixabay