Faci jogging zilnic şi nu slăbeşti? Uite unde s-ar putea să greşeşti!

Alergarea este o metodă bună de a slăbi dacă eşti începător. Singura condiţie pentru a scădea în greutate şi pentru a nu avea probleme cu sănătatea este să alergi corect.

image

Un program de alergare pentru slăbit este unul dintre cele mai simple modalităţi de a scăpa de kilogramele acumulate în timp. Nu costă mai nimic, un echipament nu este costisitor şi poţi alerga atunci când îţi permite timpul, oriunde doreşti. În schimb, are multe efecte benefice, precum reducerea greutăţii corporale, susţinerea sănătăţii cardiovasculare şi osoase. Totuşi, nu este o activitate aşa ușoară cum pare, iar unii alergători pierd kilograme rapid, în timp ce alții nu văd schimbări semnificative. Totul depinde de modul în care alergi și dacă reușești să menții un aport caloric zilnic redus.

Aşa îţi accelerezi arderile!  

Ieşi la alergat cât de des poţi, dar nu vezi o mare schimbare? Trebuie să ştii că, pentru ca acest tip de mişcare să te ajute cu adevărat, este nevoie să faci şi schimbări de dietă. Conform studiilor cercetătorilor de la Universitatea Aarhaus din Danemarca, alergătorii care parcurg în medie cinci kilometri pe săptămână şi au o dietă sănătoasă, reuşesc să scape de aproape şase kilograme. Pe de altă parte, ceea ce funcţionează în cazul unei persoane s-ar putea să nu-i fie benefice alteia, de aceea, dacă alergatul nu dă roade în cazul tău, este necesar să încerci un alt tip de activitate fizică.

Te-ar mai putea interesa: Ce să mănânci înainte şi după antrenamentul fizic

Alergi mult de la început

Alergarea nu este deloc un sport ușor, deci nu te aştepta să poţi alerga continuu din prima zi o jumătate de oră. Este o activitate provocatoare şi pentru articulații, musculatură, inimă și plămâni, de aceea este indicat să creşti ritmul şi durata treptat. Conform antrenorului David Wiener citat de Womanandhome, „primele tale sesiuni ar trebui să fie plimbări rapide de aproximativ 30 de minute. În loc să alergi direct, acordă-ți cel puțin șase săptămâni pentru a-ţi crea un program regulat de exerciții. Spre sfârșit, alternează între mers pe jos și alergat și urmărește să-ți mărești timpul de jogging în fiecare sesiune de alergat”.

La ce să te aştepţi

Este normal ca, în primele săptămâni de jogging să faci febră musculară, să simţi că rămâi fără respiraţie în timpul alergării, că îţi bate inima mai tare şi chiar că apar o arsură în capul pieptului sau dureri musculare.

Omiţi să faci şi schimbări de dietă

Conform cercetărilor efectuate la Universitatea Loughborough din Marea Britanie,  sportul de intensitate mare creşte nivelul de hormoni ai foamei, deci este posibil să ai tendinţa de a mânca mai mult. De aceea, trebuie să acorzi o atenţie sporită dietei şi să incluzi surse de proteine de calitate (carne slabă, de pasăre, peşte, ouă, lactate, leguminoase, ciuperci).

Vezi şi: Motivul pentru care au fost inventate benzile de alergat are legătură cu prizonierii

Nu-ţi dai timp pentru recuperare

Recuperarea este la fel de importantă ca mişcarea în sine. Lasă-ţi două zile de odihnă pe săptămână pentru a-i permite corpului să se refacă. Ajută mult şi să faci o încălzire bună înainte de a alerga, de preferat întinderi. „Exercițiile statice îți vor pregăti mușchii și articulațiile pentru antrenamentul care urmează, în timp ce exercițiile dinamice îți vor crește ritmul cardiac și circulația sângelui, astfel încât corpul tău să fie pe deplin pregătit”, a explicat antrenorul Farren Morgan pentru Womanandhome.

Extrapont

Reglează-ţi şi programul de somn şi ai grijă să ai şase-şapte ore de somn pe noapte pentru a te recupera şi a slăbi mai uşor!

FOTO: Shutterstock



Recente

Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg