Frunzele florilor tale s-au îngălbenit? Cum te ajută sarea în această situație

13 aprilie 2022   Casă și Grădină

Pentru iubitorii de plante, nimic nu este mai descurajant decât să se ofilească frunzele florilor preferate. Chiar și atunci când uzi planta și o pui în lumina perfectă, se poate întâmpla să se degradeze. Folosește acest truc și nu vei mai întâmpina această problemă. 

Sarea Epsom este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, care variază de la calmarea durerii de artrită, până la ameliorarea stresului. Poate o ai în casă inclusiv pentru o viitoare baie relaxantă. Dar știai că sarea este și cel mai bine păstrat secret al grădinarilor? Cunoscută și sub numele de sulfat de magneziu, sarea Epsom, așa cum îi spune și numele, este o combinație de magneziu și sulf, ambele substanțe deosebit de importante pentru creșterea plantelor. Dacă frunzele plantei se îngălbenesc, acesta poate fi un semn al deficitului de magneziu. Acest deficit poate să apară inclusiv la plantele de grădină, când a plouat foarte mult sau când există un dezechilibru în sol, cum ar fi o cantitate prea mică de azot sau o cantitate prea mare de potasiu.

În aceste condiții, soluția este să apelezi la sarea Epsom. Iată cum te ajută! 

Cum te ajută Sarea Epsom 

Există mai multe modalități pentru a folosi sarea Epsom. Pentru prevenție, pune două linguri cu sare într-un castron cu apă și udă plantele cu această soluție, o dată pe lună. Dacă îți dorești rezultate mai rapide, pulverizează florile cu aceeași soluție. Pentru un plus de minerale, zdrobește câteva coji de ou și pune-le în solul florilor. De asemenea, poți adăuga și o linguriță de scorțișoară, deoarece aceasta are proprietăți antifungice. 

Cum verifici dacă ai pierdut planta 

Dacă bănuiești că ai pierdut planta, primul pas este să îi verifici tulpinile. Dacă planta este încă în viață, tulpina va fi fermă și va avea culoarea verde pe interior. În cazul în care tulpina este moale sau maro, trebuie să îi verifici rădăcinile. Rădăcinile trebuie să fie ferme, la fel ca tulpina plantei, nu subțiri și fragile. 

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe