O tiktokeriţă s-a drogat accidental după ce a mirosit o floare ce conţinea serul adevărului. Ce efecte a avut asupra ei?

1 angel trumpet 3627254 1280 jpg jpeg

Americanca Raffaela Weyman şi prietena ei se îndreptau spre petrecerea unui prieten când s-au oprit să miroasă nişte flori foarte atrăgătoare. Au şi postat pe reţelele de socializare fotografii şi filmuleţe cu ele şi florile incredibile pe care le descoperiseră. Din păcate, nu era vorba despre o plantă inofensivă, ci despre una care conţinea un halucinogen foarte periculos numit şi serul adevărului.

În vacanţa lor din Los Angeles, SUA, Weyman şi prietena ei au văzut o plantă cu flori imense, galbene, cărora nu le-au putut rezista. Abia după ce au mirosit-o şi i-au văzut efectele, au aflat că floarea în cauză era o plantă care conţine o substanţă cu un puternic efect halocinogen şi cu o istorie lungă şi de rău augur.

Planta, numită Trompeta îngerilor (Datura arborescentă) sau Capcana diavolului conţine scopolamină, o substanţă care acţionează ca un drog. A fost descoperită pentru prima dată în anii 1800, de omul de ştiinţă german Albert Ladenburg şi a fost folosită ca ser al adevărului de-a lungul timpului.

Tiktokeriţa Weyman nu ştia despre ce plantă este vorba

Atrasă doar de frumuseţea florilor acestei plante, Weyman şi amica ei le-au mirosit îndelung. „Am găsit această floare frumoasă şi ne-am petrecut noaptea inspirându-i profund parfumul”, a scris ea şi a adăugat: „Când am ajuns la petrecerea prietenului nostru, amândouă ne-am simţit brusc mai îndrăzneţe, mai dezinvolte şi atât de agitate, încât a trebuit să plecăm. Floarea s-a dovedit a fi foarte otrăvitoare. Fără să vrem, ne-am drogat.‟

Odată ajunsă acasă, Raffaela a experimentat pentru prima dată în viaţă un episod terifiant de paralizie a somnului. „Am crezut că un om a intrat în camera mea îmbrăcat în negru, s-a aşezat lângă mine şi mi-a injectat ceva care mă făcea să nu mai pot vorbi sau ţipa, nici să mă mişc.” Din fericire, corpul ei a procesat drogul până în zori şi-a revenit.

De unde i se trage denumirea de ser al adevărului?

Planta Trompeta îngerului conţine alcaloizi, inclusiv scopolamină. Deşi substanţa nu este total lipsită de efecte benefice şi este utilizată ca remediu pentru răul de mişcare şi stări de greaţă, unii au numit scopolamina „cel mai înspăimântător drog din lume” din cauza întâmplărilor stranii legate de utilizarea acestuia în trecut.

Oamenii de ştiinţă au pus scopolamina din seminţele acestei plante pe lista de substanţe halucinogene, după descoperirea ei în 1880. Termenul de „ser al adevărului‟ dat scopolaminei provine din utilizarea ei în anii `20, când autorităţile au folosit drogul pentru interogarea prizonierilor. A fost utilizată ca ser al adevărului de personaje detestabile ca doctorul nazist Josef Mengele. Mai târziu, SUA şi Uniunea Sovietică au folosit acest drog în timpul interogatoriilor din Războiul Rece. Chiar şi în prezent, este drogul predilect în timpul răpirilor sau jafurilor, pentru că fac victimele incapabile să respingă ordinele care li se dau, deşi se pot mişca şi pot vorbi. Infractorii extrag această substanţă din plantă şi o transformă într-o pulbere uşor de amestecat în băuturi sau diverse alimente.

Din fericire pentru Raffaela Weyman şi prietena ei, substanţa inhalată nu a fost atât de periculoasă ca ingerarea ei. Cu toate acestea, a încărcat pe reţelele de socializare imagini cu ea în timp ce se delecta cu parfumul florii şi a primit nu mai puţin de 40.000 de aprecieri şi 700 de distribuiri. „Am postat un videoclip despre noi şi acea floare şi ne-am trezit a doua zi cu o mulţime de mesaje de la prieteni care ne spuneau că este o floare otrăvitoare şi ne întrebau dacă suntem bine”, a povestit ea.  „Am căutat şi noi după aceea mai multe despre plantă şi am aflat că poate provoca paralizie şi halucinaţii. Ca iubitoare de flori, cred că mi-am învăţat lecţia. Mai bine caut despre orice plantă înainte de a o atinge sau mirosi.‟Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg