Motivele pentru care designerii de interior n-ar pune televizor în dormitor

20 iunie 2024   Casă și Grădină

Ia în considerare aceste avantaje și dezavantaje ale fixării unui televizor în dormitor pentru a face cea mai bună alegere! Află şi de ce designerii de interior ar poziţiona televizorul în alte încăperi, nicidecum în dormitor.

Pentru unii, a încheia o zi agitată uitându-se la televizor în confortul patului este o adevărată plăcere. Totuşi, unii designeri de interior sunt de părere că anumite modele de televizoare afectează estetica generală a designului unui dormitor. Mai mult, ar putea sabota o rutină de somn sănătoasă. Este bine de ştiut că electronicele precum televizoarele, telefoanele şi ceasurile digitale funcţionează pe bază de lumină albastră. Lumina albastră are cea mai puternică lungime de undă şi, prin urmare, este cel mai mare perturbator al producţiei noastre de melatonină.

Punctul focal în dormitor ar trebui să fie patul

Problema estetică a prezenţei televizorului în dormitor este că, atunci când nu funcţionează arată ca o cutie negră. Designerul Regan Baker din San Francisco, citat de Goodhousekeeping, atrage atenţia că fixarea unui televizor în încăperea dedicată odihnei poate afecta adevăratul scop al acelui spațiu de locuit. Televizoarele reduc capacitatea de a acorda prioritate somnului, relaxării şi momentelor intime.

Nu poţi renunţa la TV în dormitor? Uite ce poţi face!

Indiferent dacă un designer consideră că un televizor în camera de somn nu este o alegere bună, mulţi nu concep zona de odihnă fără acesta, pentru că prețuiesc plăcerea simplă de a se relaxa în pat cu o emisiune sau un film. Totul este să-l integrezi bine în spaţiu. Ia în considerare cablarea ascunsă şi o estetică elegantă.

Vezi şi: Plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi consumă oxigenul!

Ai putea crea un colţ dedicat, o zonă specifică pentru vizionarea televizorului și care nu se află în imediata apropiere a patului, astfel încât să faci distincția între locul în care te relaxezi și cel în care dorm. Sunt şi modalităţi de a-l masca, cum ar fi un dulap care dezvăluie și ascunde perfect ecranul.

Aşa amenajezi dormitorul pentru a dormi mai bine!

Iluminatul camerei controlează ceasul circadian al corpului şi ciclul somnului de veghe. Draperiile opace pot fi de mare ajutor în acest sens, precum şi măştile pentru ochi. Acestea blochează lumină ambientală suplimentară, cum ar fi cea de pe hol sau lumina stradală. Abajururile pot oferi o lumină mai caldă în dormitor şi creează o atmosferă mai relaxantă. Ia în considerare instalarea întrerupătoarelor care scad treptat luminozitatea din dormitor.

Te-ar mai putea interesa: Trucuri pentru amenajarea unui dormitor mic

Plantele cu arome care induc somnul (lavanda, bergamota, muşeţelul) sunt şi ele utile. Lumânările vor ajuta la iluminatul camerei, iar aromele plăcute te vor face să te simţi bine, să te relaxezi şi să adormi mai uşor.

FOTO: Shuttrestock

Mai multe