Dormi separat de partener ca să aveți o viață intimă mai incitantă!

Dacă doi parteneri de viață decid să doarmă separat, toată lumea suspectează probleme în relație. Dar un nou studiu contrazice acest lucru. De fapt, dormitul în paturi diferite reaprinde flacăra în dormitor!

image

O nouă cercetare scoate la iveală un fapt surprinzător – aproape jumătate din participanții la studiu, care dorm separat, susțin că simplul fapt că nu împart patul pe timpul nopții le-a revitalizat relația amoroasă. Un sfert dintre cuplurile participante la cercetare sunt convinse că asemenea aspect al vieții lor – adică cum dorm noaptea – le-a făcut viața sexuală mai incitantă.  

Mai mult de-atât, trei sfeturi din respondenți au declarat că au un somn mult mai odihnitor de când se culcă singuri, în dormitoare separate. Studiul a fost făcut pe 2.000 de americani, de către OnePoll, și a ajuns la încă o concluzie care ne uimește pe cei mai mulți dintre noi – 36% dintre cupluri se bucură când partenerul e plecat de-acasă, pentru a putea dormi mai bine pe tot patul. Iar 82% dintre respondenți spun că obiceiurile partenerului în ceea ce privește felul lui de-a dormi îi ține treji noaptea.

Același studiu ne arată că 21% dintre cupluri sunt „divorțate în ceea ce privește somnul”. Ce înseamnă asta? Că soții dorm separat – în paturi sau chiar dormitoare diferite. Doar că acest „divorț” nu înseamnă o despărțire între cei doi, dimpotrivă. Fiecare doarme mai bine și are chiar parte de o viață intimă mai bogată decât până atunci.  

Erin Flynn-Evans, un expert în somn, a declarat pentru CBS News că moda dormitului separat prinde contur în cât mai multe familii, pentru simplul motiv că „există beneficii atunci când partenerii dorm separat”.

Câteva dintre cele mai uzitate motive, când vine vorba despre dormit singur și nu cu partenerul, sunt că cel de lângă noi sforăie, folosește telefonul în pat sau merge des la baie pe timpul nopții. Mai mult, există și posibilitatea ca partenerul să fie egoist în pat, să tragă pătura de pe celălalt sau să ocupe cea mai mare parte din pat.

Sari Cooper, o expertă în relațiile de cuplu și viața sexuală a cuplurilor, a dezvăluit în Wall Street Journal: „Multe cupluri recunosc că au parte de cele mai incitante experiențe sexuale în vacanță pentru că atunci se odihnesc cel mai bine”. Ce-i drept, cine nu dorme bine se ceartă mai mult. Și, cu cât mai multe conflicte în cuplu, cu atât mai puține momente intime petrecute împreună. Și cine își dorește așa ceva?!...

foto - Shutterstock



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg