Cele mai întâlnite mituri despre sănătate. Tu crezi în ele?
În lipsa dovezilor științifice, au circulat mai multe mituri despre starea de sănătate. Ele au creat multă confuzie, prin urmare, astăzi le demontăm pe cele mai cunoscute!
Mai mulți utilizatori de pe Reddit s-au întrebat „care sunt miturile despre sănătate în care se încred oamenii?‟. În urma răspunsurilor, am descoperit care sunt cele mai răspândite confuzii din acest domeniu.
Citește și: Mituri despre câini. Este un an al câinelui egal cu 7 ai omului?
Cele mai întâlnite mituri despre starea de sănătate
Îți prezentăm șapte dintre cele mai cunoscute mituri despre sănătate. Tu crezi în ele?
1. „Exercițiile fizice sunt dăunătoare pentru femeile însărcinate‟ - Cu excepția sportului intens, mișcarea nu este nocivă pentru gravide. Din contră, exercițiile ușoare, de tip pilates, kegel sau yoga, sunt sănătoase și le ajută să se mențină în formă pe parcursul sarcinii.
2. „Abdomenele reduc grăsimea din jurul burții‟ - Sportul este o parte esențială din procesul de slăbit, însă abdomenele nu ajută la arderea caloriilor, ci doar la definirea musculaturii. Slăbirea doar din jurul abdomenului se poate realiza prin ajutorul liposucției.
3. „Detoxifierea ajută la slăbit‟ - Chiar dacă în primele zile de detoxifiere observi o mică modificare pe cântar, aceea este, de fapt, apa pe care o elimini. Detoxifierea nu ajută la eliminarea grăsimilor.
4. „Spălatul mâinilor în apă fierbinte omoară germenii‟ - Într-adevăr, spălatul pe mâini ajută, însă nu apa fierbinte distruge microbii, ci folosirea adecvată a săpunului.
5. „Alimentele cu puține calorii sunt sănătoase‟ - Doar dacă ne referim la fructe, legume și proteine, însă cele procesate, precum mezelurile, iaurturile și băuturile cu zahăr, devin nocive pentru organism dacă vor fi consumate în cantități mari, pe termen lung.
Vezi și: Cele mai întâlnite mituri despre metabolism. Nu te lăsa influențat de ele!
6. „Vitamina C tratează răceala‟ - Dovezile științifice spun că această substanță este benefică în prevenirea răcelii și nu în tratarea sa.
7. „Oamenii folosesc doar 10% din creier‟ - Adevărul este că oamenii utilizează întregul creier în diverse moduri și în diferite momnte ale zilei. Cercetările au demonstrat că fiecare regiune a creierului are un rol important în controlul funcțiilor și proceselor cognitive, cum ar fi: memoria, perceția, mișcarea, atenția și altele.
Sursă foto: Shutterstock