Mituri despre igiena feminină care n-au legătură cu realitatea

Credem în mituri vechi de zeci de ani, dar oamenii de știință fac descoperiri noi în fiecare zi și resping adesea convingerile noastre, inclusiv pe cele legate de corpul feminin.

image

Unul dintre mituri este acela că, dacă un grup de femei petrec mult timp împreună, indiferent dacă stau în aceeași casă sau lucrează în același birou, ajung să aibă menstruaţia în aceeaşi perioadă. Oamenii de știință au studiat această teorie și au ajuns la concluzia că aceasta nu este altceva decât o coincidență. Niciun studiu nu a reușit să demonstreze că femeile se sincronizează între ele. Descoperă în cele ce urmează mai multe astfel de mituri!

Tampoanele sunt sterile în interiorul ambalajului

Tampoanele și abdorbantele nu sunt sterile, după cum indică Brightside.me. Dacă sunt depozitate incorect, bacteriile se pot înmulți în interior. Bumbacul poate dezvolta mucegai. Chiar dacă aceste produse arată normal, cel mai bine este să nu le folosiți după data de expirare.

Absorbantele zilnice se pot purta tot timpul

Chiar dacă sunt numite absorbante zilnice, acestea mențin lenjeria intimă uscată, curată şi păstrează prospeţimea pe tot parcursul zilei, dar nu trebuie purtate în fiecare zi. Cel mai bine este să le foloseşti numai în anumite ocazii, în ultimele zile ale menstruației sau într-o călătorie lungă. Ocoleşte-le pe cele parfumate, pentru că îţi pot afecta echilibrul pH-ului.

Te-ar mai putea interesa: Mituri despre îngrijirea şi sănătatea pielii. Statul picior peste picior favorizează apariţia varicelor?

Secrețiile vaginale indică mereu o infecție

Potrivit medicului Fiona Cleary citat de Womansworld.com, scurgerile vaginale pot fi normale. „Secreția vaginului se va schimba pe parcursul unui ciclu menstrual din cauza diferitelor niveluri hormonale. Cea normală nu are un miros puternic și, în general, este limpede, albă”, a explicat medicul.

Vezi și: Cele mai întâlnite mituri despre metabolism. Nu te lăsa influențat de ele!

Dacă secreţiile își schimbă culoarea, mirosul sau dacă apar şi alte modificări, ca mâncărimile, durerilea sau schimbări de menstruație, ar trebui consultat medicul de familie sau ginecologul.

Nu poți înota în timpul menstruației

Multe femei evită înotul în piscină sau mare în timpul menstruației sau folosesc întotdeauna tampoane. Cu toate acestea, conform obstetricienilor și ginecologilor, poți înota în siguranță în această perioadă. Cu toate acestea, este indicat să foloseşti tampoane interne dacă înoți într-o piscină publică sau la mare, pentru a nu murdări apa sau costumul de baie.

FOTO: ShutterstockRecente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg