Data în care omenirea va dispărea! Ce-o să ne distrugă?

28 septembrie 2023   Lifestyle

Dacă ne oprim, în acest moment, să ardem combustibilii fosili, omenirea va dispărea în 250 de milioane de ani. Dacă nu, sfârșitul nostru e mult mai aproape!  

Un nou studiu ne aduce vești proaste! Viitorul nostru, al tuturor, nu sună deloc bine. În ritmul audistrugerii de acum, nu ne așteaptă o perspectivă prea optimistă. Ce termen limită ne-au oferit oamenii de știință, când vor dispărea oamenii de pe Pământ?

Niște simulări pe calculator ne arată sumbrul viitor al omenirii – cum vor dispărea toate mamiferele pe planeta noastră în viitor. Cel puțin aceasta este realitatea pe care ne-o prezintă experții de la Universitatea din Bristol. Iar restul vieții pe pământ va trebui să suporte temperaturi între 40 și 70 de grade Celsius.

Totuși calculele făcute nu iau în calcul efectul de seră creat de gazele emise în urma arderii carburanților și nici alte cauze ale distrugerii cauzate de om. Așadar data apocalipsei este mai aproape decât au estimat, în mod inițial, oamenii de știință!

Va fi prima dispariție în masă de când au dispărut dinozaurii, adică în urmă cu 66 de milioane de ani, când Terra a fost lovită, în mod catastrofal, de un meteorit. Noul studiu a fost condus de Dr. Alexander Farnsworth, cercetător senior la Universitatea din Bristol, și este cât se poate de îngrijorător.

„Perspectiva viitorului îndepăratat este foarte sumbră”, ne dezvăluie Farnsworth. „Nivelul dioxidului de carbon se poate dubla față de cât este acum. Oamenii – împreună cu alte specii – vor dispărea din simplul motiv că nu vor fi capabili să scape de căldura care va exista prin transpirație, nu-și vor putea răci corpul”, a continuat acesta pe un ton deloc pozitiv.

„În 250 de milioane de ani, toate continentele de pe Pământ se vor uni și vor forma un supercontinent, cunoscut drept Pangea Ultima”, susțin cercetătorii. Oceanul Pacific va ocupa cea mai mare parte a pământului. Pangea Ultima se va forma odată ce plăcile tectonice se vor uni.

Ceea ce va rezulta în urma unirii plăcilor tectonice va fi un tărâm fierbinte, uscat și în care nu se va putea trăi, în cea mai mare parte a sa. Trist, nu-i așa? Încălzirea globală ne va veni de hac până la urmă, dacă e să luăm în seamă concluziile deloc plăcute ale celui mai recent studiu despre existența omenirii, care se va încheia mai devreme de 250 de milioane de ani.

foto - Shutterstock

Mai multe