Așa vom arăta în viitor? Un model 3D arată efectele dăunătoare ale lucratului de acasă

Munca de la distanță aduce unele beneficii pentru angajați, precum flexibilitate și libertate, însă o echipă de cercetători susține că pe termen lung poate afecta sănătatea și aspectul fizic. Iată cum ar putea să arate cei care lucrează de la domiciliu până în anul 2100! 

image

Odată cu debutul pandemiei de COVID-19 și posibilitatea de a lucra de la domiciliu a devenit tot mai frecventă. Munca de la distanță este în topul preferințelor multor angajați, deoarece le permite să își organizeze mai bine programul de lucru, să economisească mai mulți bani și să devină mai productivi. Cu toate acestea, un grup de cercetători ai unei companii de mobilier a dezvăluit felul în care ar putea arăta până în anul 2100 persoanele care lucrează de acasă, iar imaginile sunt de-a dreptul înspăimântătoare... 

Fă cunoștință cu Anna! 

Modelul 3D al companiei, numit Anna, are kilograme în plus, spatele cocoșat, picioarele umflate, ochii roșii și umflați, iar mâinile se aseamănă cu niște gheare, ca urmare a lucratului de acasă, din fața calculatorului. 

image

Anna arată că, persoanele care lucrează timp îndelungat de acasă, ar putea ca până în anul 2100 să se confrunte cu probleme de postură, oboseală oculară și cu retenție de apă. Mai mult decât atât, munca de acasă poate să contribuie la creșterea în greutate, deoarece implică un stil de viață sedentar.  

Citește și: 5 aspecte importante pentru a obține echilibrul între job și viață personală 

Recomandările specialiștilor 

Dacă ești de părere că lucratul de la distanță ți se potrivește mai bine decât cel de la birou, specialiștii te sfătuiesc să iei din timp unele măsuri care previn problemele enumerate mai sus.

Una dintre ele este regula 20-20-20, care este recomandată pentru a atenua oboseala ochilor. Aceasta sugerează ca la 20 de secunde să iți iei ochii de la calculator și să te concentrezi să privești un obiect aflat la 20 de metri distanță. Pentru a preveni potențiale riscuri asupra coloanei vertebrale, este bine să eviți să lucrezi direct din pat și să investești într-un scaun de bună calitate, de susținere, care îmbunătățește postura și reduce riscul de suferințe musculo-scheletale. 

Citește și: Exerciții pentru spate care te scapă de cocoașă, dureri și îți îndreaptă coloana vertebrală 

În cele din urmă, nu uita că pauzele regulate, exercițiile de flexibilitate și menținerea unui stil de viață activ pot contracara efectele sedentarismului pe care îl oferă munca de acasă și urmările sale! 

Sursă foto: Shutterstock, Twitter - @newyorkpost   Recente

Jennier Fessler jpg
shutterstock 1005644302 jpg
ciocolata calda jpg
Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg