Așa vom arăta în viitor? Un model 3D arată efectele dăunătoare ale lucratului de acasă
Munca de la distanță aduce unele beneficii pentru angajați, precum flexibilitate și libertate, însă o echipă de cercetători susține că pe termen lung poate afecta sănătatea și aspectul fizic. Iată cum ar putea să arate cei care lucrează de la domiciliu până în anul 2100!
Odată cu debutul pandemiei de COVID-19 și posibilitatea de a lucra de la domiciliu a devenit tot mai frecventă. Munca de la distanță este în topul preferințelor multor angajați, deoarece le permite să își organizeze mai bine programul de lucru, să economisească mai mulți bani și să devină mai productivi. Cu toate acestea, un grup de cercetători ai unei companii de mobilier a dezvăluit felul în care ar putea arăta până în anul 2100 persoanele care lucrează de acasă, iar imaginile sunt de-a dreptul înspăimântătoare...
Fă cunoștință cu Anna!
Modelul 3D al companiei, numit Anna, are kilograme în plus, spatele cocoșat, picioarele umflate, ochii roșii și umflați, iar mâinile se aseamănă cu niște gheare, ca urmare a lucratului de acasă, din fața calculatorului.
Anna arată că, persoanele care lucrează timp îndelungat de acasă, ar putea ca până în anul 2100 să se confrunte cu probleme de postură, oboseală oculară și cu retenție de apă. Mai mult decât atât, munca de acasă poate să contribuie la creșterea în greutate, deoarece implică un stil de viață sedentar.
Citește și: 5 aspecte importante pentru a obține echilibrul între job și viață personală
Recomandările specialiștilor
Dacă ești de părere că lucratul de la distanță ți se potrivește mai bine decât cel de la birou, specialiștii te sfătuiesc să iei din timp unele măsuri care previn problemele enumerate mai sus.
Una dintre ele este regula 20-20-20, care este recomandată pentru a atenua oboseala ochilor. Aceasta sugerează ca la 20 de secunde să iți iei ochii de la calculator și să te concentrezi să privești un obiect aflat la 20 de metri distanță. Pentru a preveni potențiale riscuri asupra coloanei vertebrale, este bine să eviți să lucrezi direct din pat și să investești într-un scaun de bună calitate, de susținere, care îmbunătățește postura și reduce riscul de suferințe musculo-scheletale.
Citește și: Exerciții pentru spate care te scapă de cocoașă, dureri și îți îndreaptă coloana vertebrală
În cele din urmă, nu uita că pauzele regulate, exercițiile de flexibilitate și menținerea unui stil de viață activ pot contracara efectele sedentarismului pe care îl oferă munca de acasă și urmările sale!
Sursă foto: Shutterstock, Twitter - @newyorkpost