„Oamenii devin nemuritori în opt ani!” Cel care a spus asta a mai prezis viitorul

Un fost inginer de la Google susține că oamenii vor deveni nemuritori în numai opt ani. Culmea e că 86% din cele 147 de predicții ale sale au fost corecte până acum!

image

Un anume Ray Kurzweil a discutat, pe canalul de YouTube Adagio, despre expansiunea geneticii, a nanotehnologiei și a roboticii, care va da naștere unor nano-roboți care să aibă capacitatea de-a da anii înapoi pentru noi. Cel puțin asta susține inginerul care a făcut mai multe predicții despre viitor care s-au adeverit.

Nano-roboții, adică niște roboți minusculi, vor putea repara celulele distruse din corp și țesuturile care se deteriorează pe măsură ce organismul uman îmbătrânește. Acest lucru ne-ar face imuni la boli devastatoare precum cancerul.

Predicția că asemenea realizare fenomenală să se adeverească până în 2030 a fost întâmpinată cu încântare de unii, dar și cu scepticism, de alții. Și asta din simplul motiv că vinderea de orice boală fatală pare să se întâmple mai târziu decât ne-am dori noi, este, de fapt, foarte îndepărată de acest moment.

Kurzweil s-a angajat la Google în 2012 pentru a lucra la proiecte care presupuneau să învețe anumite mașinării lucruri noi, însă inginerul făcea previziuni despre tehnologie cu mult înainte de acest moment.

În 1990, a prezis că cel mai bun jucător de șah din lume, la acea vreme, va fi învins de calculator până în anul 2000, lucru care s-a întâmplat exact cum a spus. În 1997, Deep Blue l-a învins pe maestrul Gary Kasparov.  

Kurzweil a mai prezis un eveniment important pentru omenire în 1999: a spus că, până în 2023, un laptop de 1.000 de dolari va avea puterea unui creier uman și capacitatea lui de stocare. Și fix asta s-a întâmplat!

Iar acum, fostul inginer de la Google e de părere că tehnologia va deveni atât de puternică încât îi va ajuta pe oameni să trăiască la nesfârșit. Cum? Cu ajutorul singularității. Ce este singularitatea? Este acel moment ipotetic în care inteligența artificială depășește inteligența umană și schimbă întreaga evoluție de pe acest pământ, susține LifeBoat. Destul de înfricoșător, nu? Sau nici vorbă de așa ceva?

Kurzweil, un scriitor care se descrie a fiind futurist, crede că singularitatea tehnologică va avea loc până în 2045, inteligența artificială depășind inteligența umană în 2029, adică în viitorul apropiat!

Acesta susține că mașinăriile ne fac deja mai inteligenți și simpla conectare a acestora la neocortexul nostru nu va face decât să devenim mai deștepți. Contrar părerilor multora, el crede că, dacă ne implantăm niște computere în creier, ne va fi benefic.

„O să beneficiem de mai mult neocortex, vom fi mai amuzanți, ne vom pricepe mai mult la muzică, vom fi mai sexy”, susține Kurzweil. „Vom ajunge să extindem tot ceea ce apreciem la oameni”, a conchis acesta.

În loc de un viitor în care mașinăriile să conducă omenirea – lucru de care ne temem mulți dintre noi – fostul inginer e de părere că oamenii vor crea o legătură om-computer atât de eficientă și de benefică, încât ne va face, pur și simplu, mai buni.

Conceptul de nano-roboți nu e nou, totuși. Ideea de-a implanta mici computere în corpul uman este deja un subiect „demodat” în SF și nu numai. În viața de zi cu zi, există milioane de oameni care profită de pe urma ochelarilor de vedere sau a dispozitivelor auditive care s-au creat cu ceva ani în urmă. Și deja ne-am obișnuit cu organele umane create în laborator, cu operațiile genetice și „designer babies”, copiii concepuți artificial. Deci imortalitatea e pasul următor?  

Foto - ShutterstockRecente

Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg