Cum consideră cercetătorii că vor arăta urmașii noștri în viitorul îndepărtat

Dezvoltarea tehnologică, schimbările climatice și stilul de viață ar putea modifica felul în care oamenii vor arăta în viitorul îndepărtat. Mai multe simulări au dezvăluit cum se vor schimba corpurile umane odată cu trecerea timpului. 

image

Cu ajutorul instrumentelor digitale, oamenii de știință pot să facă diferite simulări ale viitorului. Astăzi însă ne oprim la cele care ne dezvăluie felul în care vor arăta urmașii noștri în viitorul îndepărtat. 

Pleoape în plus 

Lucratul în fața calculatorului va modifica felul în care oamenii vor arăta. O simulare arată că, în viitor, oamenii vor avea al doilea set de pleoape. Ele ar putea ajuta la filtrarea luminii albastre provenită de la dispozitivele tehnologice.

Inclusiv aspectul mâinilor se va modifica. După perioade de ani de zile în care oamenii au folosit în mod constant smartphone-urile, cotul se va îndoi la un unghi de 90 de grade, iar palmele vor arăta precum ghearele animalelor, consideră oamenii de știință. 

Citește și: Așa vom arăta în viitor? Un model 3D arată efectele dăunătoare ale lucratului de acasă 

Dinți mai mici 

Antropologii sugerează că dinții oamenilor vor continua să se micșoreze în viitor. Asta pentru că nu va mai fi nevoie de dinți mari și puternici pentru supraviețuire. În plus, pe lângă mișcorarea danturii, maxilarul ar putea deveni și mai mic. 

Adaptare subacvatică 

Odată cu schimbările climatice, trupurile oamenilor vor fi nevoite să se adapteze la viața subacvatică. Cel puțin asta consideră un profesor universitar, pe nume Matthew Skinner, care spune că, în viitor, oamenii vor avea picioare, degete și palme mai mari decât cele din prezent. Acest scenariu s-ar putea întâmpla în cazul în care oamenii vor fi nevoiți să se adapteze la viața sub apă, dacă nivelul mării va crește.

Pentru căutarea hranei subacvatice, antropologul spune că oamenii vor avea un fel de branhii pentru a extrage oxigenul din mare. Dependența de aceste branhii ar reduce ulterior nevoia pulmonală, iar ca rezultat, cutiile toracice s-ar putea micșora în timp.  

image

Așadar, există multiple teorii cu privire la aspectul oamenilor din viitor. Desigur, nu știm cum va fi clima peste 100 de ani sau dacă tehnologia și creșterea nivelului mării vor fi principalele motive ale modificărilor fizice. Dar încotro crezi că se îndreaptă evoluția corpului uman și cărei teorii îi dai cele mai mari șanse de a se adeveri? 

Sursă foto: Shutterstock, Sky News



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg