Ce se întâmplă dacă dormi cu masca pe ochi în fiecare noapte
Auzim constant de la specialiști că masca de ochi ne îmbunătățește somnul. Chiar și purtată în fiecare noapte?
E foarte important să adormim atunci când ne propunem asta. Dar și să rămânem adormiți e crucial. Ca să nu mai vorbim despre o calitate bună a somnului pe timpul nopții… Un somn odihnitor ne menține sănătoși și plini de energie a doua zi.
Atunci când blocăm lumina pe ochi, transmitem semnal creierului că a venit timpul să secrete melatonină. Și, invers, când avem lumină în dormitor, creierul ne menține treji sau într-o stare alertă, care să nu permită o odihnă ca la carte.
Un beneficiu important al purtării măștii de somn este că ne menține mai mult timp în starea REM în timpul somnului. În această fază a somnului, creierul nostru procesează toate informațiile primite pe timpul zilei, consolidează amintirile și redă corpului energia necesară pentru a doua zi.
Un studiu realizat pentru a descoperi efectul măștilor de ochi a ajuns la concluzia că, datorită acestui produs, învățam mai ușor anumite lucruri și suntem mai alerți pe timpul zilei. „O învățare mai bună poate duce la rezultate academice îmbunătățite, iar niște reacții mai rapide pot ajuta în sport, șofat și alte situații în care spontaneitatea contează”, ne dezvăluie autoarea studiului, Viviana Greco, în Everyday Health.
Reprezentantele sexului frumos se vor bucura să afle că purtarea mărștii pe ochi pe timpul somnului previne formarea de noi riduri. Cum e posibil? Pur și simplu, nu ne mai boțim fața de pernă atunci când dormim. Masca este ca o barieră ce protejează tenul și nu-i permite să mai fie presat de pat sau pernă pe timpul nopții.
Combate insomnia. Da, da. Și asta pentru că blochează lumina care ne ține, de multe ori, treji în miezul nopții. Insomnia e cauzată, de cele mai multe ori, de stimuli externi, lumina fiind unul dintre aceștia.
Te scapă de semnzația de ochi uscați. O cauză des întâlnită a ochilor uscați e că anumite glande nu produc destulă substanță uleioasă sau aceasta nu ajunge în lacrimi. Ei bine, căldura provocată de masca de ochi stimulează producția acestei substanțe uleioase.
foto - Shutterstock