Cum să practici corect mersul nordic. Aşa arzi rapid calorii!

6 iunie 2024   Îngrijire personală

Cercetătorii de la Universitatea Harvard susţin mersul nordic ca metodă de păstrare a unei forme fizice bune sau pentru slăbit. Efectele acestui tip de exerciţiu şi uşurinţa de a-l practica te vor convinge să-l iei în considerare.

Asemănător mersului, cu câteva mici modificări, acest tip de activitate fizică numită mers nordic se desfășoară cu bețe de drumeţie. Imită mișcările efectuate la schi. Pe lângă îmbunătățirea posturii corporale și practicarea altor sporturi, mersul nordic oferă o serie de efecte benefice pentru inimă în special.

De ce să începi să faci mers nordic?

Sunt diverse studii, conform Cronista, care au demonstrat că mersul nordic poate să devină un aliat al celor care doresc să slăbească. S-a demonstrat că numărul de calorii arse în timpul practicării acestei activități poate crește până la 67%. Pe de altă parte, cercetările apărute în publicaţia „Canadian Journal of Cardiology‟ susţin că mersul nordic a avut efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare ale celor care au făcut acest tip de exerciții în fiecare zi.

Cardiacii care au practicat mersul nordic de două sau trei ori pe săptămână timp de aproape trei luni au observat o îmbunătățire a rezistenței lor fizice și a dispoziției. În plus, favorizează arderea caloriilor şi dezvoltarea masei musculare, deoarece implică toți mușchii corpului, în special pe cei din partea superioară a corpului, care nu sunt antrenați la fel de mult în timpul mersului obişnuit.

Ce reguli să respecţi când practici mersul nordic?

Când începi să practici mersul nordic, este recomandat să stai drept, cu picioarele uşor depărtate. Ar trebui să-ţi menții umerii relaxați. Beţele de drumeţie trebuie ţinute astfel încât brațele să formeze un unghi de 90 de grade.

Te-ar mai putea interesa: Cum să slăbeşti doar prin… mers. Ponturi să creşti eficienţa metodei

Mișcarea brațelor și a picioarelor ar trebui să alterneze. Când piciorul drept înaintează, brațul stâng înaintează și invers. Brațele ar trebui să se miște ca și cum ar merge fără beţe speciale, dar cu un balans mai larg înainte și înapoi.

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi

Concentrează-te asupra mersului. Acesta ar trebui să fie firesc. Călcâiul atinge primul solul, apoi degetele picioarelor. Cu mâna opusă piciorului care păşeşte, împingi băţul de drumeţie înapoi, propulsând corpul înainte. Menține un ritm constant, folosindu-te de beţe pentru a crește viteza și intensitatea exercițiului. Fii atent şi la respirație care ar trebui să fie prodună, coordonată cu mişcările.

FOTO: Shutterstock

Mai multe