Cum să slăbeşti doar prin… mers. Ponturi să creşti eficienţa metodei

Mersul pe jos este unul dintre cele mai la-ndemână moduri de a fi activ, chiar dacă este adesea trecută cu vederea de cei care încearcă să slăbească sau să se menţină într-o formă bună.

image

Când te hotărăşti să faci sport, exercițiile fizice din primele zile ajung să-ţi provoace dureri musculare, cu atât mai mult cu cât începi cu sesiuni lungi sau intense, fără o încălzire în prealabil. Mersul este o soluție excelentă pentru această problemă temporară. Nu te costă nimic, este mai ușor de tolerat de articulații şi nu ai nevoie de echipament costisitor. Mulţi apelează la mers pentru a slăbi mai uşor, alături de o dietă echilibrată.

Cât de mult ar trebui să mergi pentru a slăbi?

Există o serie de factori de care trebuie să ţii cont atunci când te gândeşti să scapi de câteva kilograme. Cercetările făcute la Colegiul American de Medicină Sportivă sugerează că poate duce la o reducere a greutăţii corporale o activitate fizică moderată, care include mersul pe jos, de cinci ori pe săptămână, care durează circa 30 de minute. De asemenea, este util un program de mers de aproximativ 35 de minute pe zi.

Pont

Pentru a evita rănirea sau alte complicații, încearcă să treci de la un ritm de mers lent la unul moderat timp de 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână. Nu e nevoie să mergi la sală, doar să ieşi prin cartier sau în parc.

Poţi slăbi cu o jumătate de oră de mers pe zi?

Te întrebi cât de mult poţi să slăbeşti dacă faci doar mers şi ţii dietă?  Depinde de stilul de viață, de afecţiunile pe care le ai, de greutatea actuală, expunerea la stres. Mersul pe jos te poate ajuta să arzi calorii, să mai scapi de stres, îţi crește rezistența musculară şi imunitatea, îţi dă energie, îmbunătăţeşte starea de spirit şi calitatea somnului.

Vezi şi: Ce se poate întâmpla dacă mergi desculţ pe nisip. Profită de aceste beneficii!

Conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, o persoană cu o greutate de circa 154 de kilograme care merge într-un ritm moderat, timp de cel puțin 30 de minute pe zi poate arde până la 140 de calorii. Dacă ar urma acest program de cinci ori pe săptămână, deficitul de calorii ar putea echivala cu piederea a 500 de grame pe lună. Respectarea rutinei de mers pe jos te poate ajuta într-adevăr să faci progrese în ceea ce privește scăderea în greutate, mai ales atunci când faci schimbări de stil de viață.

Cum să creşti numărul de pași pe care-i faci zilnic

Dacă întâmpini dificultăți în a-ţi face timp zilnic pentru o plimbare, încearcă s-o introduci în programul tău şi în activităţile de peste zi. Urcă scările în loc să iei liftul sau scara rulantă. Ieşi la o plimbare de 10-15 minute până la un magazin de două-trei ori pe zi.

Te-ar mai putea interesa: Beneficiile mersului pe jos dimineaţa

Mergi cu autobuzul sau metroul la serviciu? Coboară cu două staţii mai devreme şi ia-o la pas. Când mergi cu maşina la magazin, parchează ceva mai departe de intrare. Ajută şi să ieşi la o plimbare într-un parc sau prin oraş cu un prieten, în loc să vă vedeţi la o terasă şi să staţi aşezaţi pe tot parcursul întâlnirii.

Extrasfat

Oricând ai ocazia, alege să te deplasezi până la un magazin în loc să comanzi online.

FOTO: Shutterstock