Motive pentru care ai nevoie de încălzire când faci mişcare

Sunt mai multe moduri prin care te poți pregăti să faci sport. Mersul rapid, pe scări, jogging-ul, mişcarea brațelor, întinderile, fandarea sunt cele mai folosite. Află de ce este important să nu omiţi această etapă!

image

Situaţiile în care oameni care păreau să fie sănătoși și în formă şi care făceau sport au suferit atacuri de cord pot fi cauzate de lipsa etapei de încălzire înainte de a depune efort fizic. Încălzirea pregătește corpul pentru antrenamentul intens. Potrivit Timesofindia, experta în fitness Munmun Ganeriwal a avertizat: „Este o parte esențială, deoarece permite corpului să treacă treptat de la starea de repaus la cerințele mai mari pe care le presupune sportul. Astfel, ritmul cardiac, ritmul respirator și temperatura corpului cresc treptat, nu brusc”. Descoperă în cele ce urmează mai multe avantaje ale încălzirii înainte de a face exerciţii fizice!

Îţi protejează articulaţiile

Un sfert de oră de exerciţii de încălzire îţi pregătesc articulațiile pentru o activitate intensă. Expunerea bruscă a corpului la un antrenament intens poate crește riscul de leziuni la nivelul oaselor sau a articulațiilor.

Previne rănirea

În lipsa unei etape de încălzire adecvată, există riscul de rănire, deoarece corpul este pus la treabă brusc. Încălzirea preia treptat puterea corpului și apoi îl pune în activități grele, ceea ce reduce riscul de afectare a zonelor sensibile precum articulațiile.

Vezi și: Cele mai eficiente exerciții pentru fesieri cu personalitate

Creşte elasticitatea musculară

Exerciţiile de încălzire cresc temperatura corpului treptat și, în momentul în care ai terminat, mușchii au o elasticitate îmbunătățită, fiind gata de antrenament. Temperatura ridicată a corpului crește oxigenarea musculaturii și, prin urmare, crește şi capacitatea corpului de a face exerciții cu impact puternic.

Citeşte şi: Antrenamentul fizic care îţi reduce glicemia şi scade riscul de diabet!

Sporeşte performanţa

Încălzirea îţi va aduce şi mai multă energie de care vei avea nevoie pentru exerciţii intense. Drept urmare, îmbunătățește flexibilitatea mușchilor și îmbunătățește capacitatea de a efectua exerciții de mare impact.

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg