Cum să te machiezi ca să-ți pui în valoare frumusețea. Trucuri care funcționează!

30 decembrie 2023   Îngrijire personală

Îți place să fii aranjată și să-ți evidențiezi trăsăturile feței, însă nu știi exact cum să faci asta. De Crăciun, află câteva trucuri de înfrumusețare care să-ți estompeze imperfecțiunile și să-și scoată la iveală atuurile fizice!

Felurile de machiaj existente diferă în funcție de genul de ten, vârsta și preferințele fiecăreia dintre noi. Însă există niște reguli de bază pe care e bine să le respectăm, indiferent de aceste criterii. Tu le știi?

Unele femei se machiază de plăcere, pentru că-și doresc să se simtă special și să obțină complimente pentru felul în care arată. Altele vor să-și estompeze micile imperfecțiuni ale pielii sau să capteze toate privirile… în ziua cea mare, la propria nuntă,de Crăciun  sau în alte ocaziile speciale.

Nu contează atât motivul pentru care ne machiem, cât felul în care facem asta, pentru că scopul principal al make-upului este să ne facă să arătăm mai bine. Iar pentru asta este necesar să respectăm anumite reguli de bază. Se numesc tehnici de machiaj și trebuie luate în seamă de oricine își dorește… o schimbe la față.

Baza machiajului

Nu contează atât produsul folosit, cât ce facem cu el. Astfel, luăm batonul corector preferat și îl aplicăm nu pe toată suprafața de sub ochi, în încercarea de-a astupa cearcănele, ci la marginea ochilor trasăm o dungă ascendentă, apoi de-o parte și de-a alta a nasului aplicăm câte o dungă dreaptă și între sprâncene conturăm în sus puțin, pentru alungirea feței. Cu un burete, punctezi apoi ușor batonul corector, pentru a omogeniza produsul și a-ți contura chipul cât mai atrăgător.

Fondul de ten trebuie să fie mai închis la culoare decât batonul corector și e de preferat să fie aplicat cât mai avantajos posibil. Subțierea feței se face cu aplicarea unor dungi pe frunte, în lateral, trasezi câteva linii paralele cu linia părului, apoi pe pomeți în sus spre marginea ochilor și, eventual, de-a lungul nasului, pentru efectul de îngustare a lui, și pe linia maxilarului. O perie rotundă, stufoasă, folosită ușor cu mișcări de punctare și nu trasare, va acoperi toată zona în mod optim.

Instrucțiuni pentru ochi și buze

Machiajul pentru ochi este esențial, deoarece privirea e prima care captează atenția. Nu-ți dorești ca tușul sau creionul dermatograf folosit să-ți facă ochii mai mici sau întunecatți, ci dimpotrivă. Tehnica de la care nu trebuie să te abați ține de câțiva pași importanți. În primul rând, aplică-ți bine baza. Dacă ai pleoape mai închise la culoare, corectează nuanța cu un fond de ten bine ales, apoi aplică creionul corector.

Cu o pensulă plată, dai culoare pleoapelor și, cu una stufoasă, poți amesteca nuanțele dorite. Trasează o linie subțire de-a lungul pleoapei superioare cu tușul, dacă-ți dorești un accent de efect, după care aplică mascara din plin și machiajul e gata. În cazul ochilor cu pleoape umflate, e necesară o tehnică anume. În primul rând, machiază-te cu ochii deschiși, pe cât posibil, și începe prin a trage o dungă ascendentă, spre sprânceană, spre marginea pleoapei superioare.

În ceea ce privește buzele, un truc știut de specialiști ca să conferi volum buzelor e să le conturezi cu un creion apropiat de nuanța pielii tale puțin peste linia naturală a buzelor, dar doar la mijlocul lor. În rest, spre colțurile gurii, trebuie să păstrezi conturul natural al buzelor tale.

foto - Shutterstock

Mai multe