N-ai energie? Începe ziua cu aceste alimente la micul-dejun!
O ceașcă de cafea zilnică nu este tocmai micul dejun care să-ţi dea energie mai multe ore, chiar dacă aşa şi se pare iniţial. Experții spun, totuși, că, pentru a avea energie, ai nevoie de mai mult decât o cafea.
Înainte de a lua un croissant la cafeaua ta de dimineaţă, ia în considerare că tot ceea ce mănânci la micul dejun ar putea îţi influenţează energia de peste zi. Citeşte în cele ce urmează ce îţi recomandă cercetătorii, experţi în nutriţie, să mănânci dimineața dacă vrei să fii în formă până seara!
Iaurtul grecesc are mai multe proteine
Potrivit Bestlifeonline.com, specialiştii de la Harvard sfătuiesc pe oricine ţine la sănătatea sa să adauge proteine la micul dejun. Ajută la menținerea nivelului de energie ridicat. Ei spun că iaurtul grecesc are mai multe proteine decât cel cu mai puţine grăsimi. De fapt, iaurtul grecesc tinde să aibă aproximativ dublul cantității de proteine în comparație cu acela clasic. Verifică şi conținutul de zahăr înainte de a alege.
Ouă îţi dă energie de lungă durată
Despre ouă, specialiştii în nutriţie au menţionat în publicaţia „Nutrition Today” că reprezintă o sursă bogată de nutrienți care conferă de energie, cum sunt proteinele și grăsimile, unele vitamine din complexul B, inclusiv tiamina, riboflavina, folatul, B12 și B6. Toate acestea sunt necesare pentru producerea de energie. Este de ajuns să mănânci un ou pe zi fără a-ţi crește riscul de boli de inimă.
Te-ar mai putea interesa: Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtică. Îţi taie şi pofta de mâncare exagerată
Cerealele integrale se digeră lent şi normalizează glicemia
În ciuda concepţiei potrivit căreia carbohidrații au o reputație proastă, nu dăunează sănătății tale, ci îţi oferă energie prelungită de-a lungul zilei. Singura condiţie este să alegi acei carbohidrați care sunt digerați lent. În special, cerealele integrale, pâinea integrală și fulgii de ovăz au un impact energetic mare. Tot cercetătorii de la Harvard indică faptul că acestea pot ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și la evitarea scăderii energiei. Cerealele de tărâțe, fulgii de tărâțe și fulgii de ovăz sunt unele dintre cele mai bune alegeri.
Vezi și: Ce se întâmplă în organismul nostru dacă sărim zilnic peste micul dejun
Seminţele de chia încetinesc digestia
Aceste seminţe îţi aduc un plus de fibre, acizi grași Omega-3, proteine, minerale și antioxidanți. De aceea, consumul lor îţi aduce energia de care ai nevoie. Seminţele de chia încetinesc digestia, prevenind creşterea glicemiei după masă și păstrează senzația de sațietate.
FOTO: Shutterstock