Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtică. Îţi taie şi pofta de mâncare exagerată

2 shutterstock 195471071 jpg jpeg

Îngroşarea taliei din cauza acumulării grăsimii viscerale poate fi semnul unui risc crescut de a avea diverse probleme de sănătate. Un anumit aliment consumat la micul dejun poate să fie un aliat împotriva depunerii acestor grăsimi.

Grăsimea abdominală, cunoscută şi sub denumirea de grăsime viscerală, poate fi dificil de observat, pentru că este adesea ascunsă în cavitatea abdominală. Talia îngroşată  şi silueta în formă de măr ar putea fi semnele acumulării acesteia. Este un tip de îngrăşare frecventă la bărbaţi, dar, datorită efectelor sale negative, poate fi la fel de periculoasă pentru toată lumea. Grăsimea viscerală se ascunde între organele vitale, ficat, pancreas şi intestine. Această grăsime se acumulează şi poate duce la boli grave, precum cele de inimă sau diabet. Alimentaţia nesănătoasă contribuie la depunerea acestei grăsimi, dar vestea bună este că tot aceasta poate fi şi un antidot.

Ce nu trebuie să lipsească de la prima ta masă a zilei?

Micul tău dejun preferat conţine ouă? Află că aceste alimente sunt capabile să reducă grăsimea viscerală. Proteinele reprezintă motivul pentru care ouăle pot fi o alegere bună pentru a elimina grăsimea acumulată în talie. Proteinele sunt elementul de bază al unei diete de slăbire deoarece corpul le digeră încet.

Alegerea unor alimente bogate în proteine îţi va menţine starea de saţietate pentru mai mult, ceea ce reduce pofta de mâncare exagerată şi creşte secreţia de hormoni precum colecistokinina care controlează saţietatea. Colecistochinina este un hormon intestinal eliberat după ce masă, care ajută la digestie şi reduce apetitul exacerbat.

Proteinele scad şi secreţia de grelină, un alt hormon care controlează senzaţia de saţietate. Dacă te simţi sătul pentru mai mult timp poţi reduce aportul caloric şi, în consecinţă, poţi scăpa de grăsimea abdominală.

Proteinele stimulează metabolismul şi subţiază talia

Un metabolism stimulat de consumul de alimente care conţin proteine poate reduce grăsimea viscerală. În urma mai multor studii s-a descoperit că persoanele care au urmat diete bogate în proteine aveau mai puţină grăsime viscerală. Un aport mai mare de proteine este asociat cu un indice de masă corporală mai scăzut şi, de asemenea, cu o circumferinţă mai mică a taliei. Atunci când participanţii la studii au schimbat alimentele cu carbohidraţi cu unele cu un indice glicemic mai scăzut, ca acelea care creştereau aportul de proteine, au început să slăbească mai uşor.

Un ou mediu conţine aproximativ şapte grame de proteine, iar o persoană sedentară are nevoie de până la 56 de grame de proteine pe zi. Aşadar, introducerea ouălor în dieta de slăbit ar putea ajuta la reducerea circumferinţei taliei. Pentru a obţine aportul de proteine necesar, optează la micul dejun şi pentru un iaurt grecesc, deoarece şi acest aliment poate ajuta la eliminarea grăsimii viscerale.

FOTO: Shutterstock  



Recente

5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg