Reţeta zilei. Cartofi crocanți, garnitura perfectă
Ai nevoie de o garnitură la friptură sau de un preparate simplu, reconfortant în cazul în care nu mănânci carne? Ai putea încerca această reţetă de cartofi crocanţi.
Bogaţi în carbohidraţi, cartofii sunt foarte săţioşi şi îngraşă doar dacă sunt gătiţi cu grăsime şi combinaţi cu brânză grasă şi cu smântână. Au cantităţi importante de vitamine din complexul B, vitamina C, potasiu şi fibre. Este bine de ştiut că fibrele şi potasiul se găsesc în coaja cartofului, iar vitamina C imediat sub coajă. Pentru a-şi păstra calităţile, găteşte-i în coajă şi consumă-i copţi.
Ingrediente pentru două porţii
6 cartofi
30 g unt
4 căței de usturoi
30 ml ulei
sare
rozmarin
Te-ar mai putea interesa: Crochete de cartofi cu mozzarella. Gustările de peste zi au farmec
Mod de preparare
Speli cartofii, în coajă, și-i fierbi în apă cu sare până când furculița intră cu ușurință în ei.
Torni uleiul într-un vas termorezistent, așezi cartofii și-i zdrobești ușor.
Îi condimentezi cu rozmarin și sare, după gust.
Vezi și: Pont pentru masa de prânz: tocăniță de vită, cu cartofi
Tai untul bucățele și-l freci cu cățeii de usturoi zdrobiți. Pui puțin unt peste fiecare cartof și dai tava la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până se rumenesc cartofii.
FOTO: Shutterstock