Reţeta zilei. Cartofi crocanți, garnitura perfectă

10 ianuarie 2025   Îngrijire personală

Ai nevoie de o garnitură la friptură sau de un preparate simplu, reconfortant în cazul în care nu mănânci carne? Ai putea încerca această reţetă de cartofi crocanţi.

Bogaţi în carbohidraţi, cartofii sunt foarte săţioşi şi îngraşă doar dacă sunt gătiţi cu grăsime şi combinaţi cu brânză grasă şi cu smântână. Au cantităţi importante de vitamine din complexul B, vitamina C, potasiu şi fibre. Este bine de ştiut că fibrele şi potasiul se găsesc în coaja cartofului, iar vitamina C imediat sub coajă. Pentru a-şi păstra calităţile, găteşte-i în coajă şi consumă-i copţi.

Ingrediente pentru două porţii

6 cartofi

30 g unt

4 căței de usturoi

30 ml ulei

sare

rozmarin

Te-ar mai putea interesa: Crochete de cartofi cu mozzarella. Gustările de peste zi au farmec

Mod de preparare

Speli cartofii, în coajă, și-i fierbi în apă cu sare până când furculița intră cu ușurință în ei.

Torni uleiul într-un vas termorezistent, așezi cartofii și-i zdrobești ușor.

Îi condimentezi cu rozmarin și sare, după gust.

Vezi și: Pont pentru masa de prânz: tocăniță de vită, cu cartofi

Tai untul bucățele și-l freci cu cățeii de usturoi zdrobiți. Pui puțin unt peste fiecare cartof și dai tava la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până se rumenesc cartofii.

FOTO: Shutterstock

Mai multe